Pages

Wednesday, March 6, 2019

ထမင္းေပါင္းအျမန္လုပ္နည္း

လွ်ာလည္သြားမယ္. ထမင္းေပါင္းအျမန္လုပ္နည္း

ထမင္းေပါင္းက လုပ္ရတာ လြယ္ကူ လ်င္ျမန္ပါတယ္။
ထမင္းေပါင္းႀကိဳက္သူမ်ားအတြက္ အလြယ္ဆံုး ထမင္းေပါင္းနည္းေလးကို တင္ဆက္ေပးလုိက္ပါတယ္။

ထမင္းေပါင္းရန္အတြက္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား

၁။ မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားတစ္မ်ဳိးမ်ဳိး (ၾကက္၊ ဝက္၊ ပုစြန္)

၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ

၃။ ဆား

၄။ ၾကက္သားမႈန္႔

၅။ တ႐ုတ္မဆလာ

၆။ ျငဳပ္ေကာင္း

၇။ ႏွစ္သက္ရာ အသီးအႏွံမ်ား (ပန္းပြင့္၊ မုန္လာဥနီ၊ ေျပာင္းဖူးငယ္ေလးမ်ား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မႈိ၊ ပဲသီး)

၈။ ငံုးဥ

၉။ ပဲျပား

၁၀။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္

၁၁။ ခ႐ုဆီ

၁၂။ ေကာ္ရည္

ထမင္းေပါင္းျပဳလုပ္နည္း

၁။ အသားကို ပါးပါးလွီးပါ။ (ပုဇြန္ဆိုလွ်င္ လွီးစရာမလုိပါ)

၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညပ္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ။

၃။ အသား၊ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔တုိ႔ကို နယ္ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ပါ၊ ၾကက္သြန္နီကို ၄ စိတ္စိတ္ထားပါ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

 

၅။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အမွတ္စဥ္ ၄ မွ ပစၥည္းမ်ားကို ေလာင္းထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။

၅။ ၿပီးလွ်င္ အသားမ်ားထည့္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အသားႏူးသည္အထိထားပါ။(ပုဇြန္ဆုိလွ်င္ေတာ့ ၾကာၾကာထား၊ ေရထည့္စရာမလိုပါ။ ပိုျမန္ပါတယ္)

၆။ အသီးအရြက္မ်ားကို မိမိစိတ္ႀကိဳက္ပံုစံ လွီးျဖတ္ထားပါ။

၇။ အသီးအရြက္၊ ငံုးဥနဲ႔ ပဲျပားကို ထည့္ပါ။

၈။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အနည္းငယ္၊ ခ႐ုဆီ၊ ေကာ္ရည္ထည့္ပါ။

၉။ ၿပီးလွ်င္ ထမင္းပူပူေပၚ ေလာင္းထည့္ပါ။

၁၀။ င႐ုတ္ေကာင္း ျဖဴးလုိက္ရင္ ထမင္းေပါင္းရပါၿပီ။

ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ နာရီဝက္ခန္႔ပဲၾကာမယ့္ ထမင္းေပါင္းေလးပါ။ အိမ္မွာ ခ်က္ၿပီး စားၾကည့္ၾကပါဦးေနာ္။

Credit – Duwun

Ref:http://wikidogs.org/%E1%80%9C%E1%80%BD%E1%80%BA%E1%80%AC%E1%80%9C%E1%80%8A%E1%80%B9%E1%80%9E%E1%80%BC%E1%80%AC%E1%80%B8%E1%80%99%E1%80%9A%E1%80%B9-%E1%80%91%E1%80%99%E1%80%84%E1%80%B9%E1%80%B8%E1%80%B1%E1%80%95%E1%80%AB/

No comments:

Post a Comment