Popular Posts!
-
ဤစာမ်က္ႏွာတြင္ ေရးသားထားေသာ ေဆးဝါးမ်ားအေၾကာင္းသည္သူနာျပဳ၊ ေဆးမွဴး၊ ေဆးခန္းလက္ေထာက္၊ လူထု-က်န္းမာေရး-လုပ္သားမ်ား အတြက္ႏွင့္ ဆရာဝန္မွေဆးညႊန္းလ...
-
ေျပာင္းလဲလာေသာ ေခတ္သစ္ ကားျပဳျပင္နည္းစနစ္ေလးေတြ! အခု Mechanic ေခၚတဲ့ စက္ျပင္ဆရာ ေတြ အေၾကာင္းေရးျဖစ္တာက ႏိုင္ငံျခားျပန္ ညီတေယာက္က ႏိုင္...
-
စကာၤပူေရာဂါရူးေနက်တဲ့ ေရႊေလးေတြႏွင့္ ေရႊမမေလးေတြ ... ဒါေတြဖတ္ၾကည့္ရူ႕ၿပီးမွ စကာၤပူကိုု အလုုပ္လာရွာက်ပါလိုု႔ေျပာခ်င္ပါတယ္... အခုုလဲ အမိ...
-
(၁) သင့္ရဲ႕ျမန္မာ၊ အဂၤလိပ္ ဘေလာ့ေတြမွာ ၀င္ေငြရွာနည္းေလးေတြပါ! AdSense အေၾကာင္း အေသးစိတ္ ပထမပိုင္းကိုေတာ့ ဒီမွာ၀င္ဖတ္ၾကည့္လိုက္ပါ .... ...
-
အျပင္မွာ ရွာရခက္ေနတာႏွင့္ ebay က UK ကုမၼဏီ ဆိုၿပီး online ကေန၀ယ္လိုက္ပါတယ္ဗ်ာ! ဘာမွလုပ္လို႔မရတဲ့ IE 1394 cable ျဖစ္ေနတယ္ေလ....ဘာလို႕၀ယ္ရလဲဆ...
-
17.9.2013 ျမန္မာလူထုအတြင္း ေျပာင္းလဲလာသည့္ ေနထုိင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံမ်ားမွ ျဖစ္ပြားေသာ ကူးစက္ျခင္းေၾကာင့္ မဟုတ္သည့္ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ပြ...
-
နွစ္ေပါင္း ၅၀ အတြင္းရခိုင္ျပည္နယ္ကို အရယူရန္ႀကိဳးစားရျခင္းအေၾကာင္း အေမရိကန္ သိပၸံပညာရွင္မ်ားအဖြဲ ့ (National Science Boa...
-
အခုရက္ပိုင္း ျပည္တြင္းစေတာ့ေဈးကြက္နွင့္ပတ္သက္လို႔ ေမးလာသူေတြ မ်ားစြာရွိလာသည္။ တစ္ခ်ိဳ႕လည္း ရန္ကုန္စေတာ့အိတ္ခ်ိန္းမွာ စာရင္း၀...
Monday, June 6, 2011
ပန္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား
တစ္ေန႔မွာ ပန္းသီး တစ္လံုး စားရင္ ဆရာ၀န္ နဲ႔ ေ၀းေ၀းမွာ ေနႏိုင္တယ္ ဆိုတဲ့ ဆို႐ိုး စကား ရွိပါတယ္။ ပန္းသီးဟာ အရသာလည္း ရွိလွသလို က်န္းမာေရး နဲ႔ လည္း ညီၫြတ္မႈ ရွိတာေၾကာင့္ ပန္းသီး ကေန ရရွိ ႏိုင္တဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြ အေၾကာင္း ေလ့လာထားတဲ့ ေတြ႕ရွိခ်က္ အသစ္ေတြကို ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ ပါတယ္။
အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ျခင္း
ပန္းသီးမွာ ကြာစီတင္ လို႔ ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ ပါ၀င္ ေနတာေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္ဆဲလ္ေတြ ပ်က္စီး ထိခိုက္မႈက ေန ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ ပါ တယ္။ ပန္းသီး စားတဲ့ အခါမွာ ပန္းသီး အခြံကိုပါ စားေပးသင့္ ပါတယ္။ အေၾကာင္း ကေတာ့ ပန္းသီးအခြံ မွာ ေရာဂါကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ အမ်ားႀကီး ပါ၀င္ ေနလို႔ ပါပဲ။
အူမႀကီး ကင္ဆာကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ျခင္း
ပန္းသီးေတြထဲ မွာ ပါ၀င္တဲ့ သဘာ၀ အမွ်င္ဓာတ္ ဟာ အူမႀကီးထဲ ကို ေရာက္ရွိတဲ့ အခါ ကင္ဆာဆဲလ္ ျဖစ္ေပၚမႈကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ထြက္ရွိ ေစပါတယ္။
ေသြးတိုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးျခင္း
ေန႔စဥ္ ပန္းသီး တစ္လံုး စားတဲ့ အရြယ္ေရာက္သူေတြ မွာ ေသြးတိုး ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၃၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်မႈ ရွိတာကို လတ္တေလာ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္ အရ သိရ ပါတယ္။
Ref:swesonemediagroup
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

No comments:
Post a Comment