Sunday, January 2, 2011-
၀က္သားတုတ္ထိုးလုပ္ဖို႔ ၀က္ကလီစာအစံုကို ေရွ႕တစ္ရက္ည ကတည္းက ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္ ထားရပါတယ္။ မနက္ေစာေစာ သြားမွာဆိုေတာ႔ အခ်ိန္ကုန္ သက္သာေအာင္လို႔ပါ။ ကလီစာအစံုကို အတံုးႀကီးႀကီး တံုး၊ ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဗနီကာနဲ႔ နယ္ေဆးပါတယ္။ ကလီစာေတြ စင္ၾကယ္ သြားၿပီ ဆိုမွ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ခရုဆီ၊ ဗနီကာ၊ နာနတ္ပြင့္၊ ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္၊ တရုတ္မဆလာ တို႔နဲ႔ နာနာနယ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ႏွပ္ထားလိုက္ ပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေန႔ နံနက္မွ အိုးတစ္လံုးထဲ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ကလီစာအစံုကို ထည္႔ၿပီး လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္လာမွ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ႏူးသည္အထိ တည္ပါတယ္။ ေရခမ္းၿပီး အသားမႏူးေသးရင္ ေရေႏြး ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ အသားႏူးရင္ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ေလးမွာ ခ်လိုက္ပါတယ္။
ၾကာဇံကိုေတာ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ ၾကာဇံကို ေရစစ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္ (ၾကာညိဳ႕)၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ခရုဆီတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ထား ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္၊ ေဂၚဖီ လွီးထားတာ ထည္႔ၿပီးမွ နယ္ထားတဲ႔ ၾကာဇံ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံလိုသလို ျပင္ပါတယ္။ တရုတ္နံနံ လွီးၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ ၾကာဇံဖတ္ေလး အိၿပီ ဆိုရင္ ၾကာဇံေၾကာ္ရပါၿပီ။ (၀က္သား တုတ္ထိုးနဲ႔ စားမွာမို႔ အသား ထည္႔ မေၾကာ္ပါဘူး)
ၿပီးေတာ႔ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္ပါတယ္။ မက်ည္းရည္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ခဏစိမ္ထားပါတယ္။ ထန္းလ်က္ခဲနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရာေထာင္းပါတယ္။ မက်ည္းရည္ရရင္ မက်ည္းသီးဖတ္ေတြ ဆယ္ပစ္ၿပီး မက်ည္းရည္ထဲကို ထန္းလ်က္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ နည္းနည္းစီ ထည္႔ပါတယ္။ တရုတ္ ငရုတ္ဆီပုလင္း (ရန္ကုန္က တုတ္ထိုးဆိုင္ေတြမွာ သံုးတဲ႔ အခ်ဥ္ရည္မ်ိဳးပါ) ထဲက အခ်ဥ္ရည္ နည္းနည္း ထည္႔ေရာပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္ ညွပ္ထည္႔ၿပီး သံပုရာရည္ေလး ညွစ္လိုက္ ပါတယ္။
ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္အတြက္ ၾကာဇံေၾကာ္ႏွစ္ဗူ:
၀က္သားတုတ္ထိုးနဲ႔စားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္
No comments:
Post a Comment