Popular Posts!

Monday, November 7, 2011

ငါးဟင္းထုပ္

Wednesday, 26 October 2011 01:47 | 


ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
ရဲယုိရြက္ - အနည္းငယ္
ငါးဖယ္ျခစ္ - ဆယ့္ငါးက်ပ္သား
ငွက္ေပ်ာဖူး - တစ္ျခမ္း
ဆန္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ငါးဟင္းထုပ္ထုပ္ဖို႔အတြက္ ပထမဦးဆံုး ငွက္ေပ်ာဖူးအတြင္းသားႏုႏုကို ခပ္ရိတ္ရိတ္လွီး ပါမယ္။ ၿပီးရင္ဆား၊ ဆန္စိမ္းမႈန္႔တိုနဲ႔ နယ္ထားပါ။ ငါးဖယ္ျခစ္ကို ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆားထည့္ၿပီး ေထာင္းထားပါ။ ရဲယိုရြက္ႏုႏုကို သန္႔စင္ေအာင္ ေရေဆးၿပီးမွ ေရကိုခါကာ ဆီသုတ္ပါမယ္။ ဆီသုတ္ၿပီးတဲ့ ရဲယိုရြက္ေပၚကို ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ဆန္မႈန္႔နယ္ထားတာကို အျပန္႔လိုက္ေလးခင္းေပးပါ။ ၿပီးရင္ အေပၚတစ္ထပ္က ခုနက ေထာင္းထားတဲ့ ငါးဖယ္ျခစ္ကို အေနေတာ္ထည့္လိုက္ပါ။
အစာေတြထည့္လို႔ၿပီးသြားရင္ေတာ့ ရဲယိုရြက္ကို မုန္႔ဖက္ထုပ္ထုပ္သလို အထုပ္ေလးထုပ္ လိုက္ပါမယ္။ ထုပ္ၿပီးသား ဟင္းထုပ္ေတြကို ေရထည့္ထားတဲ့ ထမင္းေပါင္းအိုးက ေပါင္းခံ ခြက္ထဲကို ဆီထည့္ၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ။ နာရီဝက္ေလာက္ဆိုရင္ ေမႊးၿပီး အရသာစိမ့္တဲ့ ငါးဟင္းထုပ္ေတြကိုရပါၿပီ။ အဲဒီေတာ့မွ ငါးဟင္းထုပ္ေတြကို အေနေတာ္ အပိုင္းေလးေတြ ဓားနဲ႔ လွီးၿပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ႀကိဳက္ရာအခ်ဥ္ တစ္မ်ဳိးမ်ဳိးနဲ႔ တဲြဖက္ စားသံုး လို႔ရပါတယ္။
တကယ္လို႔ ငါးဖယ္ျခစ္မသံုးဘဲ သက္သတ္လြတ္ စားမယ္ဆိုတဲ့ သူေတြကေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ အစား မုန္လာဥနီနဲ႔ မုန္ညင္းထုပ္ကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး သက္သတ္လြတ္ အစာသြပ္လို႔ရပါတယ္။
Ref : 7 Day News

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!