Popular Posts!

Saturday, April 26, 2014

မိမိတိုု႔ အၾကိဳက္နံနက္ခင္းအစားအစာေတြ

ၿမန္မာေတြစားေလ့ရိွတဲ့...ႏိူင္ငံရဲ.ၿမိဳ.တိုင္းမွာရႏိူင္တဲ့ နံနက္ခင္းအစားအစာေတြ
အေၾကာင္းဖက္ကိုေလ့လာခ်ဥ္းကပ္မိပါတယ္...။

အီၾကာေကြး ၊ နံၿပား ၊ ပလာတာ စတာေတြမွာ..အီၾကာေကြးရဲ.မူရင္းသမိုင္းကေ တာ့ေပ်ာက္ဆုံးေန တယ္လို.ဆိုရမွာပါ..။

အခုေလ့လာမိတာက..နံၿပား အေၾကာင္းပဲၿဖစ္ပါတယ္..။နံၿပားကို အဂၤလိပ္လိုTortillas လိုေခၚပါတယ္..။စပိန္ေရွးေဟာင္းႏိူင္ငံမ်ားကစတင္ခဲ့တယ္လို...ဆိုပါတယ္..။ဘုရားသခင္ Zeus ဧ။္ ေက် ာက္ၿပား အ၀ိုင္းကို တင္စားရာမွစတင္ခဲ့ပါတယ္..။ Tortillas ရဲ.အဓိပၸာယ္ကေတာ့..ေပါင္မုန္. ၿပားၿဖစ္ပါတယ္..။

စပိန္ဘာသာစကားအရ..Torta ေသးငယ္ေသာမုန္.ၿပား လို.အဓိပၸာယ္ေဖာ္ေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္..။ထိုမွတဆင့္ Europe နဲ.American ေတြကိုပ်ံ.ႏွံ.ခဲ့ရာမွ..ကမၻာတစ္၀ွမ္းလုံးက သိရိွခဲ့ပါတယ္..။

ေတာင္အာရွႏိူင္ငံေတြရဲ . ရိုတီ ၊ ခ်ပါတီ စတာေတြက ကြ်န္ေတာ္တို.ေခၚေနတဲ့နံၿပား ( Tortillas ) မွတဆင့္ မူကြဲမုန္.အမ်ိဳးအစားေတြၿဖစ္ေပၚလာရတယ္လို.ဆိုပါတယ္..။

အခုခ်ိန္မွာေတာ့..မကၠဆီကို ႏိူင္ငံရဲ.အစားအေသာက္ေတြၿဖစ္တဲ့..Tacos ,Burritos ဆိုတဲ့ဟင္းပြဲေတြ မွာမပါမၿဖစ္ေပါင္မုန္.ခ်ပ္ၿပားၿဖစ္ေနပါေတာ့တယ္။

ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ့..နံၿပားဖို ဆိုတာ..ကားမွတ္တိုင္အမည္တြင္ရေလာက္ေအာင္..ဖိုၾကီးေတြနဲ.ဖုတ္ၾကပါ
တယ္။အိမ္မွာပဲလုပ္စားလို.ရမယ့္ အလြယ္ကူဆုံးနံၿပားလုပ္နည္းေလးကိုေလ့
လာထားသမွ် ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္..။

ခ်စ္ၿခင္းမ်ားစြာၿဖင့္ ..။

Admin ( ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား )

နံၿပား ( Tortillas )
************

ဂ် ဳံ မွဳန္.( all-purpose flour or whole wheat flour)..၂ ခြက္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)

မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ .....၁ ၁/၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ဆား................၁ ဇြန္း
lard (ဟင္းသီးဟင္းရြက္အဆီခဲ).... ၂ဇြန္းမွ ၃ ဇြန္း
ေရ....................၃/၄ ခြက္မွ..၁ ခြက္ထိ

ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုထဲမွာ..ဂ် ဳံ မွဳန္. ၊ မုန္.ဖုတ္ဆိုဒါ ၊ ဆား စတာေတြကို သမေအာင္ေမႊေပးပါ။

ဟင္းသီးဟင္းရြက္အဆီခဲကို ထည့္ၿပီး..ဂ်ဳံ မွဳန္.ေတြနဲ.ႏွံ.ေအာင္ေမႊေပးပါ။

ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီထည့္ေမႊၿပီး..အနည္းငယ္ေစးၿပီးလုံးေထြးခ်ိန္ေလာက္
မွာ ဇလုံထဲကထုတ္ၿပီး..ဂ် ဳံ မွဳန္. ၿဖဴ းထားတဲ့စားပြဲေပၚမွာ လွိမ့္..လွိမ့္ၿပီးနယ္ပါ

ေခ်ာမြတ္တဲ့မုန္.သားရၿပီဆို ..ခပ္၀ိုင္း၀ိုင္းပုံၿပဳလုပ္ၿပီး..၄ စိတ္ မွတဆင့္ ၁၆ စိတ္(သို.) ၂၀ စိတ္ရေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ။

ၿဖတ္ထားတဲ့အပိုင္းေလးေတြကို လုံးၿပီး..ဂ် ဳံ မွဳန္.ၿဖဴ းထားတဲ့စားပြဲေပၚမွာ၅ မိနစ္ခန္.အ၀တ္စပါးေလး အုပ္ထားပါ။

ထိုမုန္.လုံးေလးေတြကို မုန္.လွိမ့္တုံးေလးနဲ.လွိမ့္ကာညီညာေအာင္ၿပဳလုပ္ၿပီး Non-Stick Pan (သို.) မီးဖိုေပၚမုန္.ဖုတ္ဇကာေလးအသုံးၿပဳၿပီးဖုတ္ေပး
ရပါမယ္ ။

သာမန္မီးအပူခ်ိန္ ၿဖစ္ပါတယ္ ။ မုန္.သားေလးေတြပူစီေဖာင္းကဲ့သို . ေဖာင္းတက္လာရင္ရပါၿပီ..။(သို.) မိမိစိတ္ၾကိဳ က္ဖုတ္ေပးႏိူင္ပါတယ္။

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=269507266565817&substory_index=0&id=175028022680409&soft=jewel=0


https://m.facebook.com/175028022680409/photos/a.205450932971451.1073741828.175028022680409/269522979897579/?type=1&source=46



Credit @ Ko Nge

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!