အိမ္တြင္း ဓါတ္ဆားရည္ ေဖ်ာ္နည္း
• ထမင္းစား စတီးဇြန္း ျဖင့္ သၾကား(၂) ဇြန္း (၂၅-၃ဝ ဂရမ္)၊
• လက္ဖက္ရည္ဇြန္းျဖင့္ ဆား ဇြန္းတဝက္ (၁.၇ ဂရမ္)၊
• အေအးခံထားေသာ ေရက်က္ေအး တစ္ပုလင္း (၇၅ဝ စီစီ) တို႔ကို ေရာသမပါ။
(သို႔မဟုတ္) (၇၅ဝ စီစီ) ခန္႔ ထမင္းရည္ထဲသို႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ကို ေရာပါ။
• ဝမ္း တစ္ႀကိမ္သြားၿပီးတုိင္း ဆံုး႐ႈံးသြားေသာ အရည္မ်ားကို အစားထုိးႏုိင္ရန္ ဓါတ္ဆားရည္ သို႔မဟုတ္ ထမင္းရည္ အနည္းဆံုး တစ္ဖန္ခြက္ ေသာက္သံုးသင့္သည္။
• ေရေႏြးၾကမ္းတိုက္ပါ။ အုန္းရည္တိုက္ပါ။
• လက္ဖက္ရည္ဇြန္းျဖင့္ ဆား ဇြန္းတဝက္ (၁.၇ ဂရမ္)၊
• အေအးခံထားေသာ ေရက်က္ေအး တစ္ပုလင္း (၇၅ဝ စီစီ) တို႔ကို ေရာသမပါ။
(သို႔မဟုတ္) (၇၅ဝ စီစီ) ခန္႔ ထမင္းရည္ထဲသို႔ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ကို ေရာပါ။
• ဝမ္း တစ္ႀကိမ္သြားၿပီးတုိင္း ဆံုး႐ႈံးသြားေသာ အရည္မ်ားကို အစားထုိးႏုိင္ရန္ ဓါတ္ဆားရည္ သို႔မဟုတ္ ထမင္းရည္ အနည္းဆံုး တစ္ဖန္ခြက္ ေသာက္သံုးသင့္သည္။
• ေရေႏြးၾကမ္းတိုက္ပါ။ အုန္းရည္တိုက္ပါ။
No comments:
Post a Comment