ရန္ကုန္ ၊ ၂၁-၈-၂၀၁၃
ေစ်းကြက္အတြင္း ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိသည့္ ငါးပိမ်ားတြင္ ဓာတ္ေျမၾသဇာ ေရာေႏွာ ပါ၀င္ေနေၾကာင္း စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းမွ တာ၀န္ရွိသူ တစ္ဦးက ေျပာၾကား ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
ငါး ၊ ပုစြန္ထြက္ ရွိေသာ ေဒသမ်ား၌ ငါးပိ ထုတ္လုပ္မႈ လုပ္ငန္း မ်ားသည္လည္း စီးပြားေရး ေစ်းကြက္ တစ္ခု အေနျဖင့္ ရွိေနေၾကာင္း ၊ ယခင္ သဘာ၀ နည္းအတုိင္း စီးပြားျဖစ္ ငါးပိ ထုတ္လုပ္မႈ အဆင့္ဆင့္ မွာ ၆ လခန္႔ၾကာမွ ရရွိေၾကာင္း ၊ ယခုမူ ေစ်းကြက္ အတြင္းသုိ႔ အျမန္ ေရာင္းခ်ႏုိင္ရန္ တစ္လခန္႔ ႏွင့္ ငါးပိ ထုတ္လုပ္ရာ၌ ဓာတ္ေျမၾသဇာ အျပင္း ၊ အေပ်ာ့ မ်ားကို အသံုးျပဳ လာၾကေၾကာင္း သိရသည္။
" ျမန္မာႏုိင္ငံ မွာ ဒီလုိ လူကုိ အႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစႏုိင္တဲ့ ေဆး၀ါးေတြ အသံုးျပဳၿပီး စားေသာက္ကုန္ေတြ ထုတ္လုပ္ ေနတဲ့ လုပ္ငန္းေတြကုိ ထိေရာက္စြာ အေရးယူ သင့္တယ္ ၊ ငါးပိ တစ္ထုတ္ကုိ အိမ္တစ္အိမ္ က က်ိဳလိုက္ရင္ ရလာတဲ့ ငါးပိရည္ကုိ တစ္မိသားစု လံုး စားသံုး ၾကတဲ့အတြက္ ပုိၿပီး အေရးႀကီး ပါတယ္ ၊ ဒီလုိ က်န္းမာေရး ကုိ ထိခုိက္ေစတဲ့ စားသံုးကုန္ ေတြကို တားျမစ္ ေပးေစခ်င္ ပါတယ္ ... " ဟု ၄င္းက ဆက္လက္ ေျပာၾကား ခဲ့သည္။ စီးပြားေရး အရ တြက္ေျခ ကိုက္ေအာင္ ငါးပိ ထုတ္လုပ္သည့္ လုပ္ငန္းမ်ားတြင္ ပံုမွန္ သဘာ၀ အတုိင္း ငါးပိ ထုတ္လုပ္ေသာ ေဒသမ်ား တြင္ပါ ဓာတ္ေျမၾသဇာ အသံုးျပဳမႈ ျပဳလုပ္ လာေနေၾကာင္း သိရသည္။
အဆုိပါ ငါးပိ စားသံုးမႈသည္ ျမန္မာႏုိင္ငံ၌ သာမက အိမ္နီးခ်င္း ႏုိင္ငံ မ်ားတြင္လည္း စားသံုးၾကေၾကာင္း ၊ ငါးပိ အမ်ိဳးအစား မ်ားစြာရွိၿပီး ျမန္မာႏုိင္ငံ တြင္ သဘာ၀ နည္းအတုိင္း ထုတ္လုပ္သည့္ ငါးပိ ေလ်ာ့နည္း လာေၾကာင္း ၊ ျမန္မာႏုိင္ငံ တြင္ ငါးပိ အမ်ားဆံုး ထြက္ရွိသည့္ ေဒသမွာ ဘုိကေလး ၊ ဖ်ာပံု ၊ လပြတၱာ ၊ ေျမာင္းျမ ႏွင့္ ပုသိမ္ၿမိဳ႕ ရွိ သက္ကယ္ေသာင္ တုိ႔ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
Ref:the myawaddydaily
No comments:
Post a Comment