- ႀကိဳက္တတ္တဲ့ ေတာင္ေပၚကေျမအိုး၀က္နံရိုးဟင္းေလးကိုfacebook က မေခ်ာဆီကေတြ႕တာႏွင့္ မစားရတာၾကာၿပီျဖစ္လို႔စိတ္အဆာေျပျဖစ္ေအာင္ ကူးယူထားတာပါ! ဟဲဟဲ!:) ရွာဆလြတ္! အ၀စားလုိက္ၿပီေနာ္! ဘယ္လိုဘဲျဖစ္ျဖစ္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္မေခ်ာေရ!
ဒီတစ္ပတ္ အစားအေသာက္ အေၾကာင္းမွာေတာ႔ ဝက္နံရိုး ေျမအိုးခ်က္ဟင္းနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးပါဦးမယ္ရွင္။ ဝက္နံရိုးေတြကို ေျမအိုးထဲမွာ ႏူးအိေနေအာင္ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ဟာ အလြန္ကို အရသာ ရွိလွပါ တယ္။ ဝက္နံရိုးကိုခ်က္ဖို႕ ပထမဦးစြာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ဆား၊ အရသာမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ အနည္းငယ္ တို႔ျဖင္႔ နယ္ျပီး၁၅မိနစ္ခန္႕ ထားထားလိုက္ပါ။
ေရေဆး၊ ဆားနယ္၊ အရသာမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခ်က္ဝိုင္ထည္႕ကာနယ္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ နာနတ္ပြင္႕၊ ဖာလာေစ႕
ၾကက္သြန္၊ နာနတ္ပြင္႔၊ ဖာလာေစ႕တို႕ကို ဆီထဲထည္႕
ထို႕ေနာက္ ပုလင္းနဲ႔လာတဲ႔ ပဲငပိကို တစ္စြန္းစာ ထည္႕ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုးေလာက္ကို ေတာက္ေတာက္စင္းထည္႕ပါတယ္။ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည္႕ျပီး ေရသင္႕တင္႕သလို ထည္႕ေမႊပါတယ္။
ႏိုင္ငံျခားေရာက္ေနသူမ်ား ပဲငပိကိုရွာလိုပါက Chilli bean sauce ဆိုျပီးရွာႏိုင္ပါတယ္။
ထို႕ေနာက္ နံရိုးမ်ားကို ေျမအိုးထဲ ေျပာင္းထည္႕ပါတယ္။ ဆား၊ အရသာမႈန္႕ လိုသလိုထည္႕ပါ၊
ေရမ်ားမ်ားထည္႕ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး နံရိုးမ်ား ႏူးအိလာေအာင္ တည္ထားလိုက္ပါတယ္
နံရိုးႏူးလာရင္ထည္႕ဖို႕ ဥနီ၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ အၾကီးမ်ိဳးတို႕ကို အသင္႕ျပင္ဆင္ထားပါတယ္
နံရိုးႏူးလွ်င္ ဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဂ်ဳးုျမစ္တို႕ကို ထည္႕လိုက္ျပီး ၅မိနစ္ခန္႕ၾကာလွ်င္ အရသာ အေပါ႕အငံ လိုအပ္သလိုထည္႔ျပီး ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
ေျမအိုးဝက္နံရိုးခ်က္ ရပါျပီ။
အသားထဲထိ အရသာဝင္ကာႏူးအိျပီး စားေကာင္းလွတဲ႔ ဝက္နံရိုး ေျမအိုးခ်က္ဟင္း တစ္ခြက္ပါ။
Ref:missgreenlady
No comments:
Post a Comment