ဒီဟင္းလ်ာကုိ စမ္းေခ်ာင္းၿမိဳ႕နယ္၊ ကြ်န္းေတာ လမ္းထိပ္က ဂ်ိန္းေဖာ့ေျမ ကခ်င္႐ုိးရာ စားေသာက္ ဆိုင္က ပံ့ပိုးေပး ထားပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အမဲသား၊ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ဖက္ဖယ္၊ နံနံပင္၊ မဂရမ့္၊ မက်န္စီ။ ျပဳလုပ္နည္း သန္႔စင္ထားတဲ့ အမဲသားကို အရြယ္ေတာ္ေလး ေတြ လွီး၊ ဆားနဲ႔နယ္ၿပီး အေျခာက္လွန္းပါ။
အမဲေျခာက္ရၿပီဆိုရင္ မီးဖုတ္ၿပီး အမွ်င္အေသးေလး ေတြဖဲ့ၿပီး ထြင္ပါ။
ခ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံသင္ လွီးၿပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေရာကာ ေထာင္းပါ။
ညက္ၿပီ ဆိုမွ မဂရမ့္၊ မက်န္ စိ၊ ဖက္ဖယ္နဲ႔ နံနံပင္ေတြထည့္ၿပီး မညက္တညက္ ထပ္ေထာင္းပါ။
ေနာက္ဆံုးမွ ဆား အနည္းငယ္နဲ႔ ထြင္ထားတဲ့ အမဲေျခာက္ေတြထည့္ၿပီး ေရာေထာင္းပါမယ္။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ ခ်င္းနံ႔ေမႊးေမႊး ေလးနဲ႔ အမဲေျခာက္ခ်င္းေထာင္းရပါၿပီ။
Ref;myanmartime
No comments:
Post a Comment