Popular Posts!

Saturday, August 23, 2014

၀က္သားခ်ဥ္

ကုုိယ့္ရွမ္းျပည္က ရွမ္းအစာအစာေလးေတြဆိုုေတာ့ သိပ္ႀကိုုက္ေပါ့ဗ်....


၀က္သားခ်ဥ္ကိုကိုယ္တိုင္ၿပဳလုပ္ၿပီး..သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားမယ္


Photo: ၀က္သားခ်ဥ္ကိုကိုယ္တိုင္ၿပဳလုပ္ၿပီး..သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားမယ္

၀က္ေပါင္သား ................၆၅ က်ပ္သား
၀က္ေခါက္..................... ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.................. ၁၅ တက္
ဆား............................၂ ဇြန္းခြဲ ( ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား.........................ဇြန္း၀က္(..........။........)
Monosodium Glutamate( အခ်ိဳမွဳန္.).၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထမင္းခ်က္ၿပီးသား...........၁ ခြက္( တရုတ္ပန္းကန္လုံး)
ငရုတ္သီးစိမ္း...................၁၀ ေတာင့္( ပါးပါးလွီး)

၀က္ေပါင္သားေတြကို ေရေဆးသန္.စင္ၿပီးရင္..ေရေၿခာက္ေနေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ

ထို.ေနာက္အသားၾကိတ္စက္မွာ..ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္ေပးပါ။

၀က္ေခါက္ေတြကို ရွလကာရည္အၿဖဴေရာင္ၿဖင့္ သန္.စင္ေနေအာင္ေဆးၿပီး
ႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ေပးပါ။ ေအးသြားလွ်င္မိမိလိုအပ္တဲ့ပုံစံပါးပါးလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး..ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီး(သို.)
အေတာင့္လိုက္ထားပါ။

ထမင္းကေတာ့.အနည္းငယ္ေစးေသာ( ေတာင္ၾကီးဆန္မ်ိဳး) ကိုခ်က္ရင္အေကာင္းဆုံးပါ။

ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုထဲမွာပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုေရာထည့္ၿပီး..သမသြား
ေအာင္နယ္ေပးပါ။

မိမိလိုခ်င္တဲ့အရြယ္အစားငွက္ေပ်ာဖက္၊ ပလပ္စတစ္အိတ္မ်ားမွာထည့္ၿပီး
ေလမ၀င္ေအာင္စည္းေႏွာင္ပါ။

အပူခ်ိန္ ၃၀ ဒီ၀ရီ ( သာမန္အပူခ်ိန္) မွ ၃ ရက္မွ ၅ ရက္ထားေပးလွ်င္
၀က္သားခ်ဥ္စားလို.ရပါၿပီ။

၀က္သားခ်ဥ္ကိုနည္းမ်ိဳးစုံနဲ ့စားသုံးႏိူင္ပါတယ္..။ၾကက္သြန္နီစိမ္း ၊ၿဖဴဳ ၊ ငရုတ္သီး
စိမ္းမ်ားနဲ ့သုပ္စားႏိူင္သလို ..ဆီသတ္ၿပီးလည္းေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္..။
ရွမ္းေခြက္ဆြဲ ၊ ဟင္းေပါင္းေတြစားတဲ့အခါမွာလည္းၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ေလးဆမ္း
ၿပီးတြဲဖက္အသုံးၿပဳႏိူင္ပါတယ္..။

ေဖာ္ၿပပါပုံကေတာ့၀က္သားခ်ဥ္အစိမ္းသုပ္ပါ။

မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

သင့္မိတ္ေဆြမ်ားကိုလည္း ျပန္ SHARE ေပးဖို့ မေမ့နဲ့ေနာ္။

----------
ခ်က္နည္း၊ ျပဳတ္နည္းမ်ိဳးစံုႏွင့္ ေရွာင္ရန္၊ ေဆာင္ရန္၊ လိုက္နာရန္တို့ကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားႏိုင္ၾကပါတယ္။
www.facebook.com/pages/Excellent-Foods-Corner/1492951810938014
-----------
၀က္ေပါင္သား ................၆၅ က်ပ္သား
၀က္ေခါက္..................... ၂၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.................. ၁၅ တက္
ဆား............................၂ ဇြန္းခြဲ ( ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား.........................ဇြန္း၀က္(..........။........)
Monosodium Glutamate( အခ်ိဳမွဳန္.).၁ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ထမင္းခ်က္ၿပီးသား...........၁ ခြက္( တရုတ္ပန္းကန္လုံး)
ငရုတ္သီးစိမ္း...................၁၀ ေတာင့္( ပါးပါးလွီး)

၀က္ေပါင္သားေတြကို ေရေဆးသန္.စင္ၿပီးရင္..ေရေၿခာက္ေနေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ

ထို.ေနာက္အသားၾကိတ္စက္မွာ..ညွက္ေနေအာင္ၾကိတ္ေပးပါ။

၀က္ေခါက္ေတြကို ရွလကာရည္အၿဖဴေရာင္ၿဖင့္ သန္.စင္ေနေအာင္ေဆးၿပီး
ႏွဴးေအာင္ၿပဳတ္ေပးပါ။ ေအးသြားလွ်င္မိမိလိုအပ္တဲ့ပုံစံပါးပါးလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညွက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး..ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီး(သို.)
အေတာင့္လိုက္ထားပါ။

ထမင္းကေတာ့.အနည္းငယ္ေစးေသာ( ေတာင္ၾကီးဆန္မ်ိဳး) ကိုခ်က္ရင္အေကာင္းဆုံးပါ။

ဇလုံၾကီးၾကီးတစ္ခုထဲမွာပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးကိုေရာထည့္ၿပီး..သမသြား
ေအာင္နယ္ေပးပါ။

မိမိလိုခ်င္တဲ့အရြယ္အစားငွက္ေပ်ာဖက္၊ ပလပ္စတစ္အိတ္မ်ားမွာထည့္ၿပီး
ေလမ၀င္ေအာင္စည္းေႏွာင္ပါ။

အပူခ်ိန္ ၃၀ ဒီ၀ရီ ( သာမန္အပူခ်ိန္) မွ ၃ ရက္မွ ၅ ရက္ထားေပးလွ်င္
၀က္သားခ်ဥ္စားလို.ရပါၿပီ။

၀က္သားခ်ဥ္ကိုနည္းမ်ိဳးစုံနဲ ့စားသုံးႏိူင္ပါတယ္..။ၾကက္သြန္နီစိမ္း ၊ၿဖဴဳ ၊ ငရုတ္သီး
စိမ္းမ်ားနဲ ့သုပ္စားႏိူင္သလို ..ဆီသတ္ၿပီးလည္းေၾကာ္စားႏိူင္ပါတယ္..။
ရွမ္းေခြက္ဆြဲ ၊ ဟင္းေပါင္းေတြစားတဲ့အခါမွာလည္းၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္ေလးဆမ္း

ၿပီးတြဲဖက္အသုံးၿပဳႏိူင္ပါတယ္..။

Ref:https://www.facebook.com/pages/Excellent-Foods-Corner/1492951810938014

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!