***... ႏြားနုိ႔ခဲ လုပ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ...
1. ႏြားႏိူ႔ – 9 cups (2250 ml)
2. ေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
3. သံပုရာ (သို႔) သံပုရိုရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ေရ နွင့္ သံပုရာ (သို႔) သံပုရိုရည္ကို ေရာၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။
ႏြားႏိူ႔ ကို medium heat ျဖင့္ ဆူလာေအာင္က်ဳိေပးပါ။
ဆူလာလွ်င္ ေရ နွင့္ ေရာေဖ်ာ္ထားေသာ သံပုရာအရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္ေမႊပါ။
အဖတ္ျဖဴျဖဴ နွင့္ အစိမ္းနုေရာင္အရည္မ်ား အျဖစ္ကြဲထြက္လာပါလိမ့္မယ္။
အဖတ္ နွင့္ အရည္ကြဲလွ်င္ ၂ မိနစ္ေလာက္ထပ္ထားပါ။
အဝတ္စပါးပါးခံထားေသာ ဇကာခံုးကိုေရေအးပိုက္ေအာက္တြင္ထားၿပီး နုိ.ရည္မ်ားကို ထိုဇကာခံုးထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။ ေရေအးပိုက္ကိုဖြင့္ထားပါ။
နုိ.ဖတ္မ်ားေအးသြားလွ်င္ အဝတ္စကို စုစည္းၿပီး အရည္မ်ားကို လက္ျဖင့္ ညစ္ထုတ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေလးေသာအရာတစ္ခုခုျဖင့္ ဖိကာ မိနစ္ ၃၀ ခန္႕ ထားပါ
အရည္မ်ားကုန္ၿပီး မာလာလွ်င္ ႏိူ႕ခဲကို ခပ္လံုးလံုးျဖစ္ေအာင္ လုပ္ကာ low heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဆီသုတ္ထားသည့္ non-stick pan ထဲထည့္၍ ၅ မိနစ္ခန္႔ အပူေပးပါ။
ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၅ မိနစ္ခန္. အပူေပးပါ။
နံေဘးသားမ်ားကိုလဲ အနည္းငယ္ အပူေပးပါ။
အေအးခံၿပီးလွ်င္ ႏြားနုိ႔ခဲကေလးကိုရပါၿပီ။ (6 photos)
No comments:
Post a Comment