Popular Posts!

Monday, September 8, 2014

ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း

ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း
----------------------

Photo: ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္း
----------------------

ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္ဖို႔အတြက္ အခြံပါးၿပီး ခ်ိဳတဲ့ white prawn ကို ၀ယ္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ပုဇြန္ေခါင္းကို အကုန္မျဖဳတ္ပစ္ပဲ ေခါင္းထိပ္က အခၽြန္ေတြ အမွ်င္ေတြကို ကတ္ေက်းနဲ႔ ညႇပ္ပစ္လိုက္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေတြ အားလံုး ေခါင္းထိပ္ ညႇပ္ပီးသြားရင္ ခဏေလာက္ ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ပုဇြန္ တစ္ကီလို (၆၀ သားေလာက္) ကို ဆန္တစ္ဗူးစာ ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းနဲ႔ ဆား စတီးဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲေလာက္နဲ႔ ေရာနယ္တာပါပဲ။ နယ္ရင္းနဲ႔ ပုဇြန္ေခါင္းထဲက ပုဇြန္ဆီေတြနဲ႔ ထမင္းနဲ႔ ထိေတြ႔သြားတဲ့အနံ႔ေလးက ေတာ္ေတာ္ ေမႊးတာပါ။ ပုဇြန္လဲ မေက်ရေအာင္ ဆုပ္ ဆုပ္ၿပီး နယ္ပါတယ္။ နယ္ၿပီးသြားရင္ သိပ္မယ့္အိုးထဲ ခပ္သိပ္သိပ္ေလး ထည့္။ က်မကေတာ့ ရွိတဲ့ ပလတ္စတစ္ပုလင္းထဲ ထည့္ပါတယ္။ ထည့္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္အသန္႔ေတြကို အေပၚကေန ထိုးသိပ္ထည့္လိုက္တာပါပဲ။

ေနာက္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ေတြအေပၚကေန ပုလင္းအ၀နားမွာ တခါသံုး ၀ါးတူကို ခ်ိဳးထည့္ၿပီး ဂုပ္ႏွိပ္လိုက္တာပါ။ ေနာက္ေန႔ေလာက္ဆိုရင္ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းနဲ႔ ပုဇြန္ေတြကေန အရည္ေလးေတြ စထြက္လာပါမယ္။ အဲဒီအခ်ိန္ေလာက္က်ရင္ ပုလင္းကို ေအာက္ကေန စကာေလး ဇလံုေလးခံၿပီး ေမွာက္ထားလိုက္တာပါပဲ။

အရည္ေတြက တစိမ့္စိမ့္ က်ေနေပမယ့္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ေတြ ခံထားၿပီး ၀ါးတူနဲ႔လဲ ပိတ္ထားတာမို႔ နယ္ထားတာေတြ မထြက္က်ပါဘူး။ ၂ ရက္ေလာက္ဆို စ ခ်ဥ္ပါၿပီ။ အျပင္မွာ ၃ ရက္နဲ႔အထက္ ရက္ၾကာၾကာ ထားမိရင္ အခ်ဥ္စူးၿပီး အနံ႔ကလဲ ကေစာ္နံ႔ ေပါက္တတ္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ၂ ရက္ေလာက္ စခ်ဥ္ၿပီဆိုတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ (ေရခဲခန္း မဟုတ္) ထည့္ထားလိုက္ပါတယ္။ အေအးဓာတ္နဲ႔ အခ်ဥ္ကို ထိန္းထားေတာ့ ရက္ၾကာလဲ ကြာလတီ မေျပာင္းပါဘူး။

by Moe Wai
Excellent Foods Corner

----------
သိဖြယ္၊ မွတ္ဖြယ္၊ လိုက္နာဖြယ္မ်ားႏွင့္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ိဳးစံုတို့ကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ထားႏိုင္ၾကပါတယ္ရွင္။
www.facebook.com/nine.mdy
----------
ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္ဖို႔အတြက္ အခြံပါးၿပီး ခ်ိဳတဲ့ white prawn ကို ၀ယ္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ပုဇြန္ေခါင္းကို အကုန္မျဖဳတ္ပစ္ပဲ ေခါင္းထိပ္က အခၽြန္ေတြ အမွ်င္ေတြကို ကတ္ေက်းနဲ႔ ညႇပ္ပစ္လိုက္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေတြ အားလံုး ေခါင္းထိပ္ ညႇပ္ပီးသြားရင္ ခဏေလာက္ ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ပုဇြန္ တစ္ကီလို (၆၀ သားေလာက္) ကို ဆန္တစ္ဗူးစာ ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းနဲ႔ ဆား စတီးဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲေလာက္နဲ႔ ေရာနယ္တာပါပဲ။ နယ္ရင္းနဲ႔ ပုဇြန္ေခါင္းထဲက ပုဇြန္ဆီေတြနဲ႔ ထမင္းနဲ႔ ထိေတြ႔သြားတဲ့အနံ႔ေလးက ေတာ္ေတာ္ ေမႊးတာပါ။ ပုဇြန္လဲ မေက်ရေအာင္ ဆုပ္ ဆုပ္ၿပီး နယ္ပါတယ္။ နယ္ၿပီးသြားရင္ သိပ္မယ့္အိုးထဲ ခပ္သိပ္သိပ္ေလး ထည့္။ က်မကေတာ့ ရွိတဲ့ ပလတ္စတစ္ပုလင္းထဲ ထည့္ပါတယ္။ ထည့္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္အသန္႔ေတြကို အေပၚကေန ထိုးသိပ္ထည့္လိုက္တာပါပဲ။

ေနာက္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ေတြအေပၚကေန ပုလင္းအ၀နားမွာ တခါသံုး ၀ါးတူကို ခ်ိဳးထည့္ၿပီး ဂုပ္ႏွိပ္လိုက္တာပါ။ ေနာက္ေန႔ေလာက္ဆိုရင္ နယ္ထားတဲ့ ထမင္းနဲ႔ ပုဇြန္ေတြကေန အရည္ေလးေတြ စထြက္လာပါမယ္။ အဲဒီအခ်ိန္ေလာက္က်ရင္ ပုလင္းကို ေအာက္ကေန စကာေလး ဇလံုေလးခံၿပီး ေမွာက္ထားလိုက္တာပါပဲ။

အရည္ေတြက တစိမ့္စိမ့္ က်ေနေပမယ့္ ကၽြတ္ကၽြတ္အိတ္ေတြ ခံထားၿပီး ၀ါးတူနဲ႔လဲ ပိတ္ထားတာမို႔ နယ္ထားတာေတြ မထြက္က်ပါဘူး။ ၂ ရက္ေလာက္ဆို စ ခ်ဥ္ပါၿပီ။ အျပင္မွာ ၃ ရက္နဲ႔အထက္ ရက္ၾကာၾကာ ထားမိရင္ အခ်ဥ္စူးၿပီး အနံ႔ကလဲ ကေစာ္နံ႔ ေပါက္တတ္ပါတယ္။ က်မကေတာ့ ၂ ရက္ေလာက္ စခ်ဥ္ၿပီဆိုတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ (ေရခဲခန္း မဟုတ္) ထည့္ထားလိုက္ပါတယ္။ အေအးဓာတ္နဲ႔ အခ်ဥ္ကို ထိန္းထားေတာ့ ရက္ၾကာလဲ ကြာလတီ မေျပာင္းပါဘူး။

by Moe Wai
Excellent Foods Corner



Post a Comment

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!