ဝက္သားေၾကာ္ လုပ္နည္း
-------------------------------
ထူးထူးဆန္းဆန္းမဟုတ္ေပမယ့္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းမယ္ဆိုတာ ပံုေလးၾကည့္တာနဲ႕ ေထာက္ခံႏိူင္ လိ္မ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္ရွင္ …..
ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ အရမ္းဆီေပါက္တတ္တာမို႕ အထူးဂရုစိုက္ေစခ်င္ပါတယ္။
**... ဝက္သားေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဝက္သံုးထပ္သား – ၁ ကီလို (၅ လက္မခန္႕အလ်ား နွင့္ ၁ လက္မခြဲခန္႔ အနံ အတံုးမ်ားလွိီးထားပါ။)
2. သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ (cinamon stick) – အရွည္ ၂ လက္မခြဲခန္႕ ၂ ေခ်ာင္း
3. နာနတ္ပြင့္ (star anise) – ၅ ပြင့္
4. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
5. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
အသားျမဳပ္ေအာင္တည္ထားသည့္ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲ သစ္ဂ်ပိုး၊ နာနတ္ပြင့္ နွင့္ ဝက္သားထည့္ၿပီး အိုးအဖံုး အနည္းငယ္ဟကာ အေခါက္ေပ်ာ့ေအာင္ မိနစ္ ၄၀ ခန္႕ medium heat ျဖင့္ျပဳတ္ေပးပါ။ (ထြက္လာသည့္ အျမွဳပ္မ်ားအားခပ္ထုတ္ၿပီး မေဝက်ႏိူင္ေတာ့မွ အိုးအဖံုးကို လံုေအာင္ဖံုးပါ။)
အေခါက္ေပ်ာ့လွ်င္ အသားကိုေရစစ္ၿပီးဆယ္ထုတ္ကာ အေခါက္ဖက္ကို ခက္ရင္းျဖင့္ အခ်က္ေပါင္းမ်ားစြာထိုးေပးၿပီး ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ အရသာမွဳန္႔တို႔ ျဖင့္နယ္၍ အေအးခံထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ medium heat ျဖင့္အပူေပးထားသည့္ ဟင္းခ်က္သည့္ အိုးေစာက္ေစာက္ထဲမွ (အရမ္းေပါက္တတ္သျဖင့္ ဒယ္အိုးကိုမသံုးတာပါ။) သိပ္မပူေသးေသာ ဆီထဲ တစ္ဖက္လွ်င္ ၅ မိနစ္ခန္႕ျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ပါ။
အရမ္းေပါက္တတ္သျဖင့္ ေလးသည့္အိုးအဖံုးကို အနည္းငယ္ဟၿပီးဖံုး ကာေၾကာ္ေပးပါ။ မီးပိတ္ၿပီးမွ ေနာက္တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ။ လွန္ၿပီးမွ မီးကိုုျပန္ဖြင့္ေပးပါ။
မီးထပ္ပိတ္ၿပီးမွ အသားကို ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထုတ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပံုပါအတိုင္းလွီးကာ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ငရုတ္ခ်ဥ္တို႕ျဖင့္လည္း တြဲဖက္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
Credit to Chaw Su's Food Friends
----------
မိန္းကေလးမ်ားအတြက္ အလွအပႏွင့္ က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား၊ သိဖြယ္၊ မွတ္ဖြယ္၊ လိုက္နာဖြယ္မ်ားကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ေပးထားျပီး ေန့စဥ္ ဖတ္ရွဳႏိုင္ၾကပါတယ္။
www.facebook.com/nine.mdy
------------
ထူးထူးဆန္းဆန္းမဟုတ္ေပမယ့္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းမယ္ဆိုတာ ပံုေလးၾကည့္တာနဲ႕ ေထာက္ခံႏိူင္ လိ္မ့္မယ္လို႕ ထင္ပါတယ္ရွင္ …..
ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ အရမ္းဆီေပါက္တတ္တာမို႕ အထူးဂရုစိုက္ေစခ်င္ပါတယ္။
**... ဝက္သားေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဝက္သံုးထပ္သား – ၁ ကီလို (၅ လက္မခန္႕အလ်ား နွင့္ ၁ လက္မခြဲခန္႔ အနံ အတံုးမ်ားလွိီးထားပါ။)
2. သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ (cinamon stick) – အရွည္ ၂ လက္မခြဲခန္႕ ၂ ေခ်ာင္း
3. နာနတ္ပြင့္ (star anise) – ၅ ပြင့္
4. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
5. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
အသားျမဳပ္ေအာင္တည္ထားသည့္ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးထဲ သစ္ဂ်ပိုး၊ နာနတ္ပြင့္ နွင့္ ဝက္သားထည့္ၿပီး အိုးအဖံုး အနည္းငယ္ဟကာ အေခါက္ေပ်ာ့ေအာင္ မိနစ္ ၄၀ ခန္႕ medium heat ျဖင့္ျပဳတ္ေပးပါ။ (ထြက္လာသည့္ အျမွဳပ္မ်ားအားခပ္ထုတ္ၿပီး မေဝက်ႏိူင္ေတာ့မွ အိုးအဖံုးကို လံုေအာင္ဖံုးပါ။)
အေခါက္ေပ်ာ့လွ်င္ အသားကိုေရစစ္ၿပီးဆယ္ထုတ္ကာ အေခါက္ဖက္ကို ခက္ရင္းျဖင့္ အခ်က္ေပါင္းမ်ားစြာထိုးေပးၿပီး ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ အရသာမွဳန္႔တို႔ ျဖင့္နယ္၍ အေအးခံထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ medium heat ျဖင့္အပူေပးထားသည့္ ဟင္းခ်က္သည့္ အိုးေစာက္ေစာက္ထဲမွ (အရမ္းေပါက္တတ္သျဖင့္ ဒယ္အိုးကိုမသံုးတာပါ။) သိပ္မပူေသးေသာ ဆီထဲ တစ္ဖက္လွ်င္ ၅ မိနစ္ခန္႕ျဖင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ပါ။
အရမ္းေပါက္တတ္သျဖင့္ ေလးသည့္အိုးအဖံုးကို အနည္းငယ္ဟၿပီးဖံုး ကာေၾကာ္ေပးပါ။ မီးပိတ္ၿပီးမွ ေနာက္တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ။ လွန္ၿပီးမွ မီးကိုုျပန္ဖြင့္ေပးပါ။
မီးထပ္ပိတ္ၿပီးမွ အသားကို ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ထုတ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပံုပါအတိုင္းလွီးကာ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္သလို ငရုတ္ခ်ဥ္တို႕ျဖင့္လည္း တြဲဖက္ၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
Credit to Chaw Su's Food Friends
----------
မိန္းကေလးမ်ားအတြက္ အလွအပႏွင့္ က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား၊ သိဖြယ္၊ မွတ္ဖြယ္၊ လိုက္နာဖြယ္မ်ားကို အျမဲတင္ေပးေနတဲ့ ဒီ Page ေလးကို Like လုပ္ေပးထားျပီး ေန့စဥ္ ဖတ္ရွဳႏိုင္ၾကပါတယ္။
www.facebook.com/nine.mdy
------------
2 SharesLike
No comments:
Post a Comment