Popular Posts!

Tuesday, September 30, 2014

ျပည္ႀကီးငါးသုပ္

squid သုပ္ (ရခိုင္အတု စတိုင္)

ရခိုင္နည္းကို အေျခခံသုပ္ထားတာျဖစ္ေပမယ့္ ပါဝင္ပစၥည္း နွင့္ လုပ္နည္းအခ်ဳိ႔ အနည္းငယ္ကြာဟမွဳရိွတာေၾကာင့္ မဟုတ္ဘူး၊ မွားေနတယ္ဆိုတာ မျဖစ္ရေအာင္ ရခိုင္အတု စတိုင္လို႔ ၾကိဳတင္ၿပီး အမည္ေပးထားတာ ျဖစ္ပါတယ္။

***... squid သုပ္ရန္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ၃ လက္မ အရွည္ခန္႔အရြယ္ squid – ၁၀ ေကာင္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၃ တက္
4. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
5. ပါးပါးလီွးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 2/3 cup (180 ml) ခန္႔
6. ပါးပါးေသးေသး အတံုးေလးမ်ားလီွးထားေသာ သခြါးသီး – 2/3 cup (180 ml) ခန္႔
7. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလီွးထားေသာ နံနံပင္ – 1/4 cup (60 ml) ခန္႔
8. squid ကို အိုးပူတိုက္ရာမွ ထြက္လာသည့္ အရည္ – ထမင္းစားဇြန္း (၄) ဇြန္းခန္႔
9. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
10. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံုခန္႔

ေခါင္းျဖဳတ္ သန္႔စင္ေဆးေၾကာကာ ေရစစ္ထားေသာ squid မ်ားကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ကာ ေရ နွင့္ ဆီ လံုးဝမထည့္ပဲ high heat ျဖင့္ ၃ မိနစ္ခန္႔ အိုးပူတိုက္ေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ အိုးအပူရိွန္ေၾကာင့္ ပိုက်က္ကာ ပိုက်ဳံမသြားေစရန္ ခ်က္ခ်င္း ဒယ္အိုးမွ ဆယ္ထုတ္ၿပီး အေအးခံထားပါ။

အိုးထဲတြင္ က်န္ေနေသာ squid မွထြက္လာသည့္ အရည္မ်ား အရမ္းမ်ားေနလွ်င္ ထမင္းစားဇြန္း (၄) ဇြန္းေလာက္ခန္႔ က်န္သည္အထိ ဆက္တည္ေပးထားပါ။

စိမ္းစားငပိကို ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ကာ paper towel ျဖင့္ ဖံုး၍ mirowave ထဲ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ ထည့္ပါ။ (သို႔) မီးကင္ေပးပါ။

ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ အနည္းငယ္ပါးေအာင္လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို မီးေအးေအးျဖင့္ အတန္အသင့္ မီးကြ်မ္းေအာင္ ေလွာ္ေပးၿပီး စိမ္းစားငပိျဖင့္ တြဲေထာင္းထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ဇလံုထဲထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေရာနယ္ သုပ္ၿပီးသည့္ squid သုပ္ေလးကို ေကာက္ညင္းေပါင္းျဖင့္ တြဲဖက္ကာ စားႏိူင္သလို၊ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္သလို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။



Credit @ Ko Nge
Post a Comment

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!