Popular Posts!

Friday, July 25, 2014

ဂဏန္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ နွင့္ အရမ္းစပ္တဲ့ ငါးပိေထာင္း


ၾကိဳက္လြန္းလိုု႔  ခ်က္စားခ်င္တာ...ဒါေပမဲ့ အိမ္ႀကီးရွင္ေတြက ဟင္းမခ်က္ဘူးဆိုုလိုု႔ သားရည္ဘဲ က်ေတာ့မယ္ေနာ္.... သူငယ္ခ်င္းေခ်ာစုုအလွဴေပးေတာ့မွာဘဲ ရွမ္းတိုုင္းရင္သားဟင္းႏွင့္ ဗမာဟင္းေတြ စားေတာ့မယ္...(သူမက အပတ္တိုုင္း ဘုုန္းဘုုန္းေတြကိုု ဆြမ္းကပ္ အလွဴလုုပ္ေနေတာ့)  
အဲ.... သူငယ္ခ်င္းေတြထဲကလဲထူးထူးျခားျခားလုုပ္စားရင္ ေခၚအံုုးေနာ္....

***... ဂဏန္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဂဏန္းအသား – ကီလိုဝက္
2. ၾကက္ရင္ပံု – ၁ ျခမ္း
3. ၂ နာရီခန့္ေရစိမ္ၿပီး ပါးပါးလီွးထားေသာ မွဳိမဲ (shiitake mushroom) – ၉ပြင့္
4. အနည္းငယ္ပံုေဖၚၿပီး လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – တစ္ေခ်ာင္းရဲ့တစ္ဝက္
5. ၁ နာရီခန္.ေရစိမ္ၿပီး ပါးပါးလီွးထားေသာ ပဲျပား – 5 tbsp
6. ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ – ၂ လံုး
7. Corn flour(ေကာ္မွဳန္.) 1 cup + ေရ 1 cup(250ml) ကို ေရာေဖ်ာ္ထားပါ။
8. Chinese 5 spices powder(တရုတ္မာဆလာ) – 1 tsp
9. Chicken powder – 4 tbsp
10. ဆား – 3 tsp
11. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး – ၁ ဇြန္းခြဲ
12. ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္   – 4 tbsp
13. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္. -1 ½ tsp

ၾကက္သားကို ေရေႏြးဆူဆူ 3000 ml ထဲ high heat နွင့္ ၇ မိနစ္ခန္. ထည့္ျပဳတ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ဆယ္ၿပီး အေအးခံကာ အသားမ်ားကို အမွ်င္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ႏႊင္ထားပါ။
ႏႊင္ထားေသာ ၾကက္သား နွင့္ ဂဏန္းအသားမ်ားကို ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးဆူဆူထဲ ထည့္ပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာ(မွဳိ၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲျပား)တို.ကို ဟင္းရည္အိုးဆူဆူထဲထည့္ပါ။
Chicken powder 4 tbsp , 5 spices powder 1 tsp နွင့္ ဆား 3 tsp ကိုထည့္ပါ။

ဟင္းရည္အိုးျပန္ဆူလွ်င္ ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ ၂ လံုးကို ဇကာခံၿပီးထည့္ပါ။ ( အမွ်င္ေလးမ်ားရေအာင္ ဇကာထဲေလာင္းထည့္ေနခ်ိန္မွာ ဇကာကို ေဝ့ဝွဳိက္ေပးေနပါ။)
ဟင္းရည္အိုးျပန္ဆူလာလွ်င္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ၿပီး ေကာ္မွဳန္. 1 cup (250 ml) နွင့္ ေရေအး 1 cup (250 ml) ေရာေဖ်ာ္ထားေသာ အရည္ကိုေလာင္း ထည့္ပါ။
ေကာ္မွဳန္.မ်ားခဲမသြားေစရန္ ၃ မိနစ္ခန္.အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ။ (ေမႊေနရင္းခဲလာလွ်င္ ေမႊေနေသာဇြန္းနွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ။)
ၿပီးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္. နွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ကိုထည့္ၿပီး ဟင္းရည္အိုးကို အဖံုး ဖံုးကာ မီးဖိုမီးကိုပိတ္ပါ။
မီးပိတ္ၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္.ၾကာလွ်င္ ပန္းကန္လံုးေလးထဲ ေခါက္ဆြဲ နွင့္ ဟင္းရည္ကိုထည့္ပါ။ နံနံပင္၊ သံပုရာရည္ နွင့္ အရမ္းစပ္တဲ့ ငါးပိေထာင္းကိုထည့္ကာ ဂဏန္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
***... အရမ္းစပ္တဲ့ ငါးပိေထာင္း အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဖုတ္ထားေသာ (သို.) microwave ထဲ စကၠန္. ၂၀ ခန္.ထည့္ထားေသာ စိမ္းစားငါးပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
3. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၁ ေတာင့္
4. ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅ တက္

ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဦးစြာေထာင္းပါ။
ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ဓါးနွင့္ ၃၊၄ ပိုင္းျဖတ္ၿပီး ထည့္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာ္ေလးညက္လွ်င္ ငါးပိ နွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္.ကို ထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္.ေသေသခ်ာခ်ာဖိေထာင္းၿပီးလွ်င္ အရမ္းစပ္တဲ့ ငါးပိေထာင္း စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Post a Comment

Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!