အိမ္မွာ ၀က္သားတုုတ္ထိုုးလုုပ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ပါ....
၀က္သားတုတ္ထိုးက မခက္ပါဘူး... နည္းပညာ ေလးေတာ့..လိုအပ္တာေပါ့။
၀က္သားတုတ္ထိုးေရာင္းတဲ့သူေတြလိုပဲ ၀က္ရဲ. အတြင္းကလီစာအစုံမွာ ေက်ာက္ကပ္ကို ေတာ့
ေရွာင္ပါတယ္....။
လူေတြၾကိဳက္တတ္တဲ့ အခ်င္းတိုင္၊ အူပါး၊လွ်ာ၊ ႏို႕အုံသား၊ပါးေစာင္သားအရိုးႏုတို႔ေတာ့ မ်ားမ်ား ၀ယ္ရပါတယ္...၀က္သားတုတ္ထိုးမွာ..ဘဲဥကလည္း.. မပါမၿဖစ္ပါ...။
၀ယ္လာတဲ့၀က္အတြင္းကလီစာေတြကို..သန္.စင္ေနေအာင္ေရအရင္ေဆးပါ။
မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေႏြးေလးစိမ္ထားၿပီး..ဆားအနည္းငယ္နဲ.ေရာၿပီး(၃)ၾကိမ္မွ(၅)ၾကိမ္ေလာက္ထိေရ
ေဆးလိုက္ရင္..၀က္အတြင္းကလီစာဆိုတာ..ဘာအနံ.မွမရိွေတာ့ေအာင္စင္ၾကယ္သန္.ရွင္းသြားပါတယ္...။
အူပါးေတြကိုေတာ့..တုတ္တံတစ္ေခ်ာင္းနဲ.၅ခုေလာက္ကို..အထပ္ထပ္ၿဖစ္ေအာင္ထပ္ေပးရပါမယ္...။ေဆးၾကာၿပီးရင္ေတာ့..အားလုံးကိုေရစစ္ထားပါ...။
ေရစစ္သြားတဲ့..၀က္သားေတြကို ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္. ၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္( အေကာင္းစားတံဆိပ္) နာနတ္ပြင့္ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့အမွဳန္.( တရုတ္လို ပါေကာ့ ေခၚပါတယ္) ၊ အစားအေသာက္သုံး အေရာင္( လိေမၼာ္) အနည္းငယ္၊ ၀ိုင္အရက္(သို.) အရက္ၿပင္းအနည္းငယ္တိုု႔ႏွင့္ေရာနယ္ၿပီး... နာရီ၀က္ခန္.ႏွပ္ထားေပးရပါမယ္။
ဘဲဥေတြကိုလည္း..ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားပါ...။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ...
ဆီအနည္းငယ္ ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုေရာၿပီး အပူေပးလွ်င္သၾကားေတြပာာ..
ဆီအနည္းငယ္ပူလာတာနဲ႔အရည္ေပ်ာ္ၿပီးေရႊညိဳေရာင္ေလးေၿပာင္းလာၿပီဆိုရင္...
မီးဖုတ္ၿပီးဓါးၿပားရိုက္ထားတဲ့..နာနတ္ပြင့္ ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ ကိုထည့္ၿပီး...
တစ္ခုၿပီး တစ္ခု ဆီသတ္ေပးၿပီးစစ္ယူထားပါ...။
ထို.ေနာက္...အမာဆုံးအစိတ္အပိုင္းေတြ..ဥပမာ နားရြက္ ၊ လွ်ာ အူမစသည္တို.ကိုအရင္ဆုံးၿပဳတ္ေပးပါ... ထိုအရာမ်ားတစ္၀က္ေလာက္က်က္ၿပီဆိုမွအသည္း၊ ႏွလုံးလို ဒုတိယ တန္းစားေတြကို ထည့္ေပးပါ..။
ေနာက္ဆုံးမွ....အူခ်ိဳတို.လိုအႏုဆုံးအပိုင္းေတြကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ....။
အရသာကို ၿမည္းစမ္းၿပီး..ႏွဴးအိၿပီဆိုရင္..ေရ သုံးပုံတစ္ပုံက်န္ေလာက္မွ..စစ္ယူထားပါ...
လွီးၿဖတ္ေပးၿပီးပန္းကန္နဲ.ၾကိဳက္သူကို ပန္းကန္နဲ.ထည့္ဧည့္ခံႏိူင္သလို..၀ါးတုတ္ေလးထိုးၿပီးမွ... စားခ်င္သူမ်ားကိုလည္း..ႏွစ္သက္သလိုဧည့္ခံေပးလို.ရပါတယ္....။
တြဲဖက္ေဆာ့စ္ကိုေတာ့..
မန္က်ည္းသီး၊ ထန္းလ်က္ရည္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ၊ ဗမာငရုတ္ဆီ တို.နဲ.မိမိႏွစ္သက္သလို ေရာစပ္ႏိူင္ပါတယ္။
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
No comments:
Post a Comment