Popular Posts!

Tuesday, July 8, 2014

၀က္သားတုတ္ထိုး

အိမ္မွာ ၀က္သားတုုတ္ထိုုးလုုပ္စားခ်င္သူေတြအတြက္ပါ....

Cooking Master Myanmar မွ ဟင္းခ်က္ နည္းေတြ ကကုန္သြားတယ္ဆိုတာေတာ့ မရိွပါဘူး...။

၀က္သားတုတ္ထိုးက မခက္ပါဘူး... နည္းပညာ ေလးေတာ့..လိုအပ္တာေပါ့။

၀က္သားတုတ္ထိုးေရာင္းတဲ့သူေတြလိုပဲ ၀က္ရဲ. အတြင္းကလီစာအစုံမွာ ေက်ာက္ကပ္ကို ေတာ့ 
ေရွာင္ပါတယ္....။

လူေတြၾကိဳက္တတ္တဲ့ အခ်င္းတိုင္၊ အူပါး၊လွ်ာ၊ ႏို႕အုံသား၊ပါးေစာင္သားအရိုးႏုတို႔ေတာ့ မ်ားမ်ား ၀ယ္ရပါတယ္...၀က္သားတုတ္ထိုးမွာ..ဘဲဥကလည္း.. မပါမၿဖစ္ပါ...။

၀ယ္လာတဲ့၀က္အတြင္းကလီစာေတြကို..သန္.စင္ေနေအာင္ေရအရင္ေဆးပါ။

မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေႏြးေလးစိမ္ထားၿပီး..ဆားအနည္းငယ္နဲ.ေရာၿပီး(၃)ၾကိမ္မွ(၅)ၾကိမ္ေလာက္ထိေရ
ေဆးလိုက္ရင္..၀က္အတြင္းကလီစာဆိုတာ..ဘာအနံ.မွမရိွေတာ့ေအာင္စင္ၾကယ္သန္.ရွင္းသြားပါတယ္...။

အူပါးေတြကိုေတာ့..တုတ္တံတစ္ေခ်ာင္းနဲ.၅ခုေလာက္ကို..အထပ္ထပ္ၿဖစ္ေအာင္ထပ္ေပးရပါမယ္...။ေဆးၾကာၿပီးရင္ေတာ့..အားလုံးကိုေရစစ္ထားပါ...။

ေရစစ္သြားတဲ့..၀က္သားေတြကို ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္. ၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္( အေကာင္းစားတံဆိပ္) နာနတ္ပြင့္ကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားတဲ့အမွဳန္.( တရုတ္လို ပါေကာ့ ေခၚပါတယ္) ၊ အစားအေသာက္သုံး အေရာင္( လိေမၼာ္) အနည္းငယ္၊ ၀ိုင္အရက္(သို.) အရက္ၿပင္းအနည္းငယ္တိုု႔ႏွင့္ေရာနယ္ၿပီး... နာရီ၀က္ခန္.ႏွပ္ထားေပးရပါမယ္။

ဘဲဥေတြကိုလည္း..ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားပါ...။

ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ...
ဆီအနည္းငယ္ ႏွင့္ သၾကားတို႔ကိုေရာၿပီး အပူေပးလွ်င္သၾကားေတြပာာ..
ဆီအနည္းငယ္ပူလာတာနဲ႔အရည္ေပ်ာ္ၿပီးေရႊညိဳေရာင္ေလးေၿပာင္းလာၿပီဆိုရင္...
မီးဖုတ္ၿပီးဓါးၿပားရိုက္ထားတဲ့..နာနတ္ပြင့္ ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႔ ကိုထည့္ၿပီး...  
တစ္ခုၿပီး တစ္ခု ဆီသတ္ေပးၿပီးစစ္ယူထားပါ...။

ထို.ေနာက္...အမာဆုံးအစိတ္အပိုင္းေတြ..ဥပမာ နားရြက္ ၊ လွ်ာ အူမစသည္တို.ကိုအရင္ဆုံးၿပဳတ္ေပးပါ... ထိုအရာမ်ားတစ္၀က္ေလာက္က်က္ၿပီဆိုမွအသည္း၊ ႏွလုံးလို ဒုတိယ တန္းစားေတြကို ထည့္ေပးပါ..။

ေနာက္ဆုံးမွ....အူခ်ိဳတို.လိုအႏုဆုံးအပိုင္းေတြကို ထည့္ၿပဳတ္ပါ....။
အရသာကို ၿမည္းစမ္းၿပီး..ႏွဴးအိၿပီဆိုရင္..ေရ သုံးပုံတစ္ပုံက်န္ေလာက္မွ..စစ္ယူထားပါ...

လွီးၿဖတ္ေပးၿပီးပန္းကန္နဲ.ၾကိဳက္သူကို ပန္းကန္နဲ.ထည့္ဧည့္ခံႏိူင္သလို..၀ါးတုတ္ေလးထိုးၿပီးမွ... စားခ်င္သူမ်ားကိုလည္း..ႏွစ္သက္သလိုဧည့္ခံေပးလို.ရပါတယ္....။

တြဲဖက္ေဆာ့စ္ကိုေတာ့..
မန္က်ည္းသီး၊ ထန္းလ်က္ရည္၊ သၾကား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ၊ ဗမာငရုတ္ဆီ တို.နဲ.မိမိႏွစ္သက္သလို ေရာစပ္ႏိူင္ပါတယ္။

Ref:Cooking Master Myanmar 

Credit @ Ko Nge

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!