Popular Posts!
-
7Day News Journal - အတဲြ (၁၁)၊ အမွတ္(၂) -ေဒါက္တာစိုးသိမ္း လူ႔ခႏၶာကုိယ္သည္ ျဒပ္စင္(Element)...
-
ဘီဘီစီ "သခၤ်ာ ပုံျပင္" 21 ေဖေဖာ္ဝါရီ 2019 အေနာက္တိုင္းထက္ ရာစုႏွစ္ခ်ီ ေစာၿပီး အံ့မခန္း သခၤ်ာေတြ႕ရွိမႈေတြ ရွိခဲ့တဲ့ အိႏၵိယတ႐ုတ္ျပည္...
-
ျမန္မာျပည္တြင္ အင္တာနက္ အသံုးျပဳမႈ တြင္က်ယ္ လာသည္နွင့္ အမွ် အဆင္ေျပ ေခ်ာေမြ႕ေသာ ေကာင္းက်ိဳးေပးသည့္ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈ မ်ားစြာရွိေနသလို အေကာင...
-
ခုဆို ဂ်ပန္မွာ ငွက္ေပ်ာသီးဝယ္ယူ ရရွိနိုင္ဘို႕ မနက္ေစာေစာေစ်းေျပးေနရျပီ ဆိုပဲ… အရင္က လံုးဝ မထင္ရွားသာမာန္ ငွက္ေျပာသီးဟာ ခုခ်ိန္မွာ ပိန္ေရးအတြ...
-
တရားဝင္ေတာင္းပန္မွ သရဖူျပန္ေပးမယ္ဟု ေမျမတ္ႏိုး တုန္႔ျပန္ Miss Asia Pacific 2014 ၿပိဳင္ပြဲမွာ သရဖူရရိွခဲ့တဲ့ အလွမယ္ ေမျမတ္ႏိုးဟာ အေမရိကန...
-
` မသိသူေက်ာ္သြားသိသူေဖာ္စား´ Chinese Yam ေမ်ာက္ဥ ၊သင္းေဖာဥ ၊ဒက္ဥ ဟိုးတစ္ေလာကမႏၲေလးကမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္ကေျပာပါတယ္။ျမန္မာျပည္မွာေ...
-
ျမန္မာႏိုင္ငံ၏ ဘူမိေဗဒပညာရပ္မ်ာကို အလြယ္တကူေလ့လာႏိုင္ရန္ စုစည္းထားပါတယ္ ဤက႑တြင္ မပါ၀င္ေသးသည့္ စာအုပ္မ်ားရွိပါကDownload link မ်ား ေပးပ...
Thursday, July 24, 2014
စားေသာက္ပြဲေတြက ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းသေကၤတမ်ားမ်ားရဲ႔ လ်ိဳ႕၀ွက္ခ်က္
ဒီေန႔မနက္ Bellbagan ရဲ႔ ပရိတ္သတ္ၾကီးကုိတင္ေပးမွာကေတာ့ အေနာက္တိုင္းစားေသာက္ဆုိင္ေတြမွာ စားတဲ့အခါမွာ ဇြန္း၊ ခရင္း သေကၤတ ကုိ ၾကည့္ၿပီး Waiter ေတြကုိ Sign Language နဲ႔ ေျပာတာေလး ေတြပါ...
တစ္ခါတစ္ေလ ကုိယ္က စားေနတုန္း.....
ဖုန္းလာတာတုိ႔၊ အျခားသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကုိ အျပင္မွာေတြ႕လုိ႔ စားေသာက္ဆိုင္ထဲက အျပင္ကုိ ခဏထြက္သြားလုိက္တယ္..ကိစၥၿပီးလုိ႔စားပဲြ၀ုိင္းကုိ ျပန္လာတဲ့အခါမွာ Waiter က သိမ္းသြားၿပီ
အဲဒီလုိအခါမ်ိဳးမွာ ဇြန္း၊ ခရင္း သေကၤတ ျပထားခဲ့ရင္ေတာ့ ျပန္လာရင္ ဆက္စားလုိ႔ ရၿပီေလ...မိမိကိုယ္စား..ဇြန္းခက္ရင္းက ၀န္ေဆာင္မွဳေပးသူကိုနားလည္သေဘာေပါက္ေစပါတယ္…။
စားေသာက္ပြဲေတြမွာ.. ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းအမွတ္အသားၿပဳထားၿခင္းမ်ိဳးေတြက
မိမိကို၀န္ေဆာင္မွဳေပးေနသူမ်ားကိုၾကားခံစကားအၿဖစ္အသုံးၿပဳလို.ရပါတယ္
(၁) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းဦးေခါင္းပိုင္းေတြကိုထိစပ္ထားၿပီး..
လက္ကိုင္ေတြကို ေအာက္ဖက္မွာခြဲထားခဲ့မယ္ဆိုရင္..စားေနတုန္း ၊ မၿပီးေသးဘူး..
ဆိုတဲ့အဓိပၸာယ္သက္ေရာက္ပါတယ္…။
(၂) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကို အေပါင္းလကၡဏာ လုပ္ၿပထားတယ္ဆိုရင္ေတာ့..ဒုတိယေၿမာက္ပာင္းပြဲကိုစားေတာ့မယ္၊ ယူလာေပးလို.ရၿပီဆိုတဲ့အဓိပၸာယ္ရပါတယ္…။
(၃) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ ဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကိုကန္.လန္.ၿဖတ္ထားလိုက္တယ္ ဆိုရင္..
စားၿပီးတဲ့ပာင္းပြဲကေကာင္းတယ္၊အရသာရိွတယ္လို. တိတ္တဆိတ္ခ်ီးက်ဴးထားတာၿဖစ္ပါတယ္..။
(၄ ) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာဇြန္းနဲ.ခက္ရင္းကိုမ်က္ႏွာမူရာအရပ္သို.အလ်ားလိုက္အ
ၿပိဳင္တင္ထားတယ္ဆိုရင္ေတာ့စားလို.ၿပီးၿပီ..သိမ္းသြားလို.ရၿပီလို.အဓိပၸာယ္ရပါတယ္...။
(၅) ပန္းကန္ၿပားေပၚမွာ..ခက္ရင္းခြထဲကိုဇြန္းညွပ္ထားၿပီးၾကက္ေၿခခတ္အမွတ္
အသားၿပဳတယ္ဆိုရင္ေတာ့..ဒီပာင္းပြဲက..အရသာမရိွဘူး..စားမေကာင္းဘူး၊
မႏွစ္သက္ဘူးလို.ပုံေဖာ္ေပးပါတယ္…။
ဒီပုံေလးကိုၾကည့္ၿခင္းအားၿဖင့္ဗပာုသုတ တစ္ခုရရိွတယ္ဆိုရင္..ေက်နပ္..၀မ္းေၿမာက္ပါၿပီ..။
www.bellbagan.com
Ref:http://www.themeltingpot4u.com/2014/07/blog-post_3015.html?m=1
Credit @ Ko Nge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment