Popular Posts!

Friday, July 4, 2014

ခ်ဥ္စပ္အိေမြွး ဝက္ေျခေထာက္ ရခိုင္ခ်က္ေလး

chaw su's food  friends မွ ကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္ပါတယ္(ကြ်န္မရဲ႕ ပထမစာအုပ္ (လိမၼာ္ေရာင္) စာမ်က္နွာ 14-15 မွာ ပါၿပီးသားေလးပါ။)



ဟင္းအသစ္အဆန္းခ်က္ရတာအရမ္းဝါသနာပါတဲ့ ကြ်န္မဟာ လူအေတာ္မ်ားမ်ားကို ဟင္းခ်က္နည္း
ေမးတဲ့ အက်င့္ရွိပါတယ္။ ဒီဟင္းကေတာ့ ဝါသနာကို မတားႏူိင္လို့ ျမန္မာျပည္မွာေနတုန္းက အိမ္ကိုဆြမ္းခံၾကြတဲ့ ရခိုင္ကဘုန္းႀကီးတစ္ပါးကို အရွင္ဘုရားသိတဲ့ဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ား ရွိလား ဆိုၿပီး ေမးလို. ရလာတဲ့ ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္….



ဟင္းေလးအတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြကေတာ့…

1. ဝက္ေျခေထာက္ - 2 kg ခန္႔ (၁ ပိသာ ၃၀ က်ပ္သားခန္႔)
2. ၈ စိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအေသး - ၅ လံုး
3. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ထမင္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း - ထမင္စားဇြန္း ၂ ဇြန္း (အစပ္ကိုယ္စားႏူိင္သေလာက္ထည့္ပါ။)
5. စိမ္းစားငါးပိ - ထမင္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္ - ထမင္စားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
7. နနြင္းမွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
8. ေရာင္တင္မွဳန္. - ထမင္စားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ဆား - ထမင္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. အရသာမွဳန္႔ - ထမင္စားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
11. ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္းႀကီး ၃ ဇြန္း

ဝက္ေျခေထာက္ကို မီးနွင့္ အနည္းငယ္ၿမိွဳက္ေပးပါ။ (အေမႊးမ်ားကြ်မ္းသြားေစရန္၊ဟင္းအနံ႔ပိုေကာင္းေစရန္ နွင့္ ဝက္ေျခေထာက္ အေရာင္လွေစဖို.ပါ။)

မီးၿမိွဳက္ထားေသာ ဝက္ေျခေထာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငါးပိ၊ မန္က်ဥ္းသီးအနွစ္၊ နႏြင္း၊ ဆား၊ အရသာမွဳန္.၊ ေရာင္တင္မွဳန္. နွင့္ ဆီတို႔ကို အိုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ပါ။

အားလံုးကိုေသေသခ်ာခ်ာေရာနယ္ကာ နာရီဝက္ခန္.နပ္ထားပါ။

နာရီဝက္နပ္ၿပီးလွ်င္ ေရမထဲ့ေသးပဲ နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္.ေမြွၿပီးလံုးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ေရ ၄ ခြက္ (1000 ml) ထည့္ကာ high heat နွင့္ မိနစ္ ၂၀ ခန္.တည္ပါ။

ၿပီးေနာက္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ကာ ေနာက္ထပ္နာရီဝက္ခန္.တည္ပါ။(၃၊ ၄ ခါေလာက္ေမြွေပးပါ။)

အသားေလးႏူးကာ အရည္ခပ္ျပစ္ျပစ္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ မီးကိုပိတ္ၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမြွးေမြွးေလးနွင့္ အိအိေလးျဖစ္ေနေသာ ဝက္ေျခေထာက္ ရခိုင္ခ်က္ကိုအရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ……….


Credit @ Ko Nge

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!