(blogမွာေရာ page မွာပါ တင္ၿပီးသား အေဟာင္းေလးပါ။)
မရမ္းသီး မရိွလို. မရမ္းသီးေထာင္းမစားရပါဘူးလို .ေျပာစရာမလိုေတာ့ေအာင္ စားေကာင္းလွတဲ့ မရမ္းသီးငိုတဲ့ စပ်စ္သီးေထာင္းေလး ေထာင္းစားၾကရေအာင္….
**... စပ်စ္သီးေထာင္း အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. နွစ္ျခမ္းခြဲကာ အေစ့ထုတ္ထားေသာ စပ်စ္သီးအႏူ – ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
3. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
4. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၅ ေတာင့္ (စပ္ေလေကာင္းေလ)
5. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
6. ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးကာ ငရုတ္သီးမ်ား စင္မထြက္ေအာင္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီး အေတာ္ေလးညက္လွွ်င္ ငပိထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။
ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. နွင့္ စပ်စ္သီးကို နည္းနည္းခ်င္း ထည့္ၿပီး ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေထာင္းပါ။
မရမ္းသီးငိုတဲ့ စပ်စ္သီးေထာင္းေလး အမဲသားနပ္အိအိေလး၊ ဂ်ပန္တိုဟူးခရုဆီ ပဲပင္ေပါက္ေၾကာ္တို.နွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Credit @ Ko Nge
No comments:
Post a Comment