Danuphyu Daw Saw Yee(London) မွၾကိဳက္တတ္တဲ့ အစားအစားေတြကိုု ကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ....
တိုဖူးျဖဴဝက္သားေပါင္းကင္(ရွမ္းအစားအစာ)
က်မရဲ႔ ရင္ႏွီးခ်စ္ခင္ရပါေသာ ျပင္သစ္က ရွမ္းမေလး လင္းေပးတဲ႔နည္းေလးပါရွင္။ အလြန္ေကာင္းပါတယ္၊ ရွမ္းေသြး ပါတဲ႔က်မအမ်ိဳးသား ( ထင္လဲမထင္ရဘူးေနာ္ ) ကအဲဒီ တိုဖူးဝက္သားေလးကို တထိုင္တည္းနဲ႔ ေကာင္းလိုက္တာ ေကာင္းလိုက္တာဆိုျပီး စားပလိုက္ပါတယ္ရွင္။ အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ဒီနည္းလြယ္လြယ္ေလးကို ၾကည့္ရေအာင္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
-၀က္သားအဆီနဲနဲပါတာ ေတာက္၂စင္း ၃၀၀ ဂရမ္
-တိုဖူးျဖဴတံုး ၂၀၀ ဂရမ္
-ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ရွမ္းနံနံပင္ ၊ နံနံပင္၊ ႀကက္သြန္မိတ္၊ ပင္စိမ္းရြက္ (လက္တဆုပ္မရွိတရွိစီ)
-ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင္႔
-ဆီ ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္)
-ဆား အနဲငယ္
-ဟင္းခတ္မံု႕ ၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
-ႀကက္သြန္ုျဖဴ ၃မႊာ ေထာင္းထား
-ဂ်င္းအနည္းငယ္ေထာင္း ၁ဇြန္း(အခ်ိဳဇြန္း)
-ငရုတ္ေကာင္း ဇြန္းဝက္(အခ်ိဳဇြန္း)
ဝက္သားအဆီပါတာကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။ တိုဖူးေလးမ်ားကိုလဲ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေပးပါ။
ဖက္ဖယ္ရြက္၊ ရွမ္းနံနံပင္ ၊ နံနံပင္၊ ႀကက္သြန္မိတ္၊ ပင္စိမ္းရြက္ ၊ငရုတ္သီး အရြက္စံုေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း ျပီး ဇလံုတခုထဲထဲ႕ က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုး ကို ပံုကာထဲ႕ျပီး ဆား ဟင္းခတ္မံု႕ ဆီရႊဲရႊဲထဲ႕ကာ နယ္ ငွက္ေပ်ာဖက္နဲ႔ထုပ္ျပီး ၄၅မိနစ္ခန္႕ေပါင္းေပးပါ။
ျပီးမွ ၁၀မိနစ္ခန္႕ကင္လိုက္ရင္း စားလို႕အလြန္ေကာင္းျပီး ေမႊးေနေသာ
၀က္သားတိုဖူးျဖဴေပါင္းကင္ ရျပီေပါ႕ေနာ္။ (က်မကေတာ့ တထုတ္ပဲၾကီးၾကီးထုတ္လိုက္ပါတယ္ ၊ အထုတ္ ေသးေလးေတြထုတ္ခ်င္လဲရပါတယ္)
Ref:http://htetfamily.com/
No comments:
Post a Comment