ဒီ Food Court ကစကာၤပူစာေတြကိုု စားရတာညီးေငြ႕လာလိုု႔ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ေလးထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ ခ်က္စားခ်င္ တာေတြကိုု Cooking Master Myanmar မွကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFhJUBC4VS4SdKd-ajE4EsHgmDJMjFJIv0Z6OvZ-8nPi4LWVT1-r7NZz3gsIL08Tc28UvF2ybruiT0dENvpX-qKE56pkWbBwq7y3rjUqSAmR6Iwpvl1VBWfPmpYrZRYVkHiFBwFQHsQrI/s1600/2.gif)
ကြ်န္ေတာ့္ဆီမွာေဂၚရခါးအသိမိတ္ေဆြမ်ားစြာ ရိွတာေၾကာင့္လည္း.. သူတို. ဆီကခ်က္နည္းေလး ေတြေလ့လာခြင့္ရပါတယ္...။
ဆိတ္သား...............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁ လုံး (ေလးစိတ္သို.ရွစ္စိတ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၃လုံး(..............။...............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ဒိန္ခ်ဥ္....................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဟင္းခ်က္မဆာလာ(အိႏၵိယ).၁ ဇြန္း(........။....)
ငရုတ္နီအနွစ္.............၁ ဇြန္း(............။.......)
မန္က်ည္းရည္အႏွစ္.....၁ ဇြန္း(.............။......)
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္........အနည္းငယ္
နံနံပင္......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
ဆိတ္သားေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ဆိတ္သားထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့ခ်င္းအေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ဒိန္ခ် ဥ္ ၊နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး..ေရာနယ္ကာ အနည္းဆုံး( ၄) နာရီခန္.ႏွပ္ထားပါ။
ႏွပ္ထားခ်ိန္(၄) နာရီၿပည့္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးပါ..။
ထိုဆီထဲသို.ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ၿပီးၾကြပ္သည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေလးစိတ္ခြဲထားေသာၾကက္သြန္နီကိုေရာထည့္ၿပီး..အားလုံးကို ပန္းကန္တစ္ခုနဲ.ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ..ငရုတ္နီအႏွစ္နဲ.မဆလာကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။အနံ.ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေတြ ထည့္ေပါင္းၿပီး..လိုအပ္တဲ့အရသာကိုထပ္မံၿဖည့္စြက္ပါ။
မန္က် ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ဆယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီနဲ.ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..နံနံပင္ေလးေတြၿဖဴးလိုက္ရင္..စားသုံးရန္အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ...
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
No comments:
Post a Comment