Popular Posts!
-
27 February 2013 |By Popular News ထားဝယ္စီ မံကိန္းကို စင္ကာပူ၊ မေလးရွားႏုိင္ ငံမွ ဖ်က္လိုဖ်က္ ဆီးလုပ္ေန သည္ဟုစီမံ ကိန္းေထာက္ခံ သူမ်ာ...
-
စီးပြားေရးၿမိဳ႕ေတာ္ တစ္ခုျဖစ္ ေသာ ေအာင္ပန္းၿမိဳ႕ ၏ေျမေစ်းမွာ က်ပ္သိန္း ေထာင္ဂဏန္းမွ ေသာင္း ဂဏန္း ထိေစ်းရွိ ေနေၾကာင္း ေအာင္ ပန္း အေျခစုိက္ စီ...
-
အူက်ျခင္းသည္ ဝမ္းဗိုက္၏ ႂကြက္သားမ်ားအားနည္းသည့္ေနရာတြင္ အူ၏အစိတ္အပိုင္းတစ္ခုခု ကၽြံက်လာျခင္းျဖစ္သည္။ ကၽြံက်လာသည့္အူကို ေပါင္ၿခံတြင္ အလုံးတစ္...
-
ဂ်ပန္၏ ဓာတ္ေရာင္ျခည္သင့္ အစားအစာမ်ားႏႇင့္ ပတ္သက္သည့္ စိုးရိမ္မႈမ်ား အေမရိကန္ႏႇင့္ ဥေရာပသို႔ ပ်ံ႕ႏႇံ႔ဂ်ပန္၏ ဓာတ္ေရာင္ျခည္သင့္ အစားအစာမ်ား အေပၚ စိုးရိမ္မႈမ်ားမႇာ မတ္လ ၂၃ ရက္ေန႔က ကမၻာတစ္၀န္းသို႔ ဂယက္႐ိုက္ခဲ့ၿပီး အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုသည္ ဂ်ပန္ႏို...
-
by FNG on June 23, 2012 HKT လက္မထပ္ ပဲ အတူေန သည့္ ဓေလ့ စရိုက္ (Living Together) အထက္ No String Attach ေခၚ ခ်စ္ႀကိဳက္မႈ သံေယာဇဥ္ ေႏွာင္ႀကိဳး ...
-
ဖုန္းတစ္လုံး က်ပ္ငါးေထာင္ျဖင့္ မၾကာမီ ေရာင္းခ်ေပးေတာ့မည္္ ေငြက်ပ္ ငါးေထာင္ႏႈန္းျဖင့္ အင္တာနက္ပါ သံုးစဲြႏုိင္ေသာ ဖုန္းမ်ားအား ယခုႏွစ္အတြ...
-
Credit @ Ko Nge ကၽႊန္ေတာ္လဲ အခုစာဖတ္ၿပီးမွ ဒီေသြးလြန္တုန္ေကြးအေၾကာင္း အေသအခ်ာသိရတာပါ၊ အရမ္းကို ေပါ့သိေပါဆႏိုင္ပါတယ္၊ ပံုမွန္ဖ်ားတာဘဲသ...
-
Enervon C ေရရွည္စြဲမေသာက္သင့္တဲ့ အားေဆး ျမန္မာနိုင္ငံေဆးေစ်းကြက္ထဲမွာ သံုးစြဲသူ ေတာ္ေတာ္မ်ားတယ္။ ေဆးေသာက္ျပီးရင္ လူကိုၾကည္လင္လန္း...
Tuesday, July 8, 2014
နီေပါလ္စတိုင္ဆိတ္သားခ်ဥ္စပ္
ဒီ Food Court ကစကာၤပူစာေတြကိုု စားရတာညီးေငြ႕လာလိုု႔ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ေလးထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ ခ်က္စားခ်င္ တာေတြကိုု Cooking Master Myanmar မွကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
ၿမန္မာၿပည္မွာေခၚတဲ့ဲ့..ေဂၚရခါးလူမ်ိဳးစု ဟာ နီေပါလ္ လူမ် ိဳးမ်ားမွဆင္းသက္လာပါတယ္..။
ကြ်န္ေတာ့္ဆီမွာေဂၚရခါးအသိမိတ္ေဆြမ်ားစြာ ရိွတာေၾကာင့္လည္း.. သူတို. ဆီကခ်က္နည္းေလး ေတြေလ့လာခြင့္ရပါတယ္...။
ဆိတ္သား...............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁ လုံး (ေလးစိတ္သို.ရွစ္စိတ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၃လုံး(..............။...............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ဒိန္ခ်ဥ္....................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဟင္းခ်က္မဆာလာ(အိႏၵိယ).၁ ဇြန္း(........။....)
ငရုတ္နီအနွစ္.............၁ ဇြန္း(............။.......)
မန္က်ည္းရည္အႏွစ္.....၁ ဇြန္း(.............။......)
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္........အနည္းငယ္
နံနံပင္......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
ဆိတ္သားေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ဆိတ္သားထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့ခ်င္းအေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ဒိန္ခ် ဥ္ ၊နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး..ေရာနယ္ကာ အနည္းဆုံး( ၄) နာရီခန္.ႏွပ္ထားပါ။
ႏွပ္ထားခ်ိန္(၄) နာရီၿပည့္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးပါ..။
ထိုဆီထဲသို.ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ၿပီးၾကြပ္သည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေလးစိတ္ခြဲထားေသာၾကက္သြန္နီကိုေရာထည့္ၿပီး..အားလုံးကို ပန္းကန္တစ္ခုနဲ.ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ..ငရုတ္နီအႏွစ္နဲ.မဆလာကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။အနံ.ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေတြ ထည့္ေပါင္းၿပီး..လိုအပ္တဲ့အရသာကိုထပ္မံၿဖည့္စြက္ပါ။
မန္က် ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ဆယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီနဲ.ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..နံနံပင္ေလးေတြၿဖဴးလိုက္ရင္..စားသုံးရန္အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ...
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment