Popular Posts!
-
ေရႊေတြကိုု သတင္းေကာင္းေလးေပးလိုုက္ပါတယ္....ေမ ွ်ာ္လင့္ခ်က္ေလးေတြပါ...ကံစမ္းၾကည့္လိုုက္က်ပါအံုုးလိုု႔..... မယံုုၾကည္ႏိုုင္ေလာက္ေအာင္ အလြ...
-
အျပင္းေျပ ရီစရာကာတြန္းေလးေတြေတြ႕လို႔တင္ေပးလိုက္တာပါ... - ရိွလဲေကာင္း-မရွိလဲေကာင္း၏- ဒါအမွန္ေတြလားဟင္? ေၾသာ္..မိန္းမ...မိန္မ ဆိုု...
-
Print Email ျပည္တြင္းရွိ ကြန္ဒိုမ်ား (စုေပါင္းပိုင္ အေဆာက္အအုံ) ၏ ဆ႒မထပ္ႏွင့္ အထက္ရွိ ၄၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထက္ မေက်ာ္ေသာ အိမ္ခန္းမ်ားကို ႏိုင္င...
-
ခိန္႔ဟုတ္ဗုဒၶဘာသာဘုရားေက်ာင္းသမိုင္း ၁၈၆၁ (ခ်င္အင္ပါယာေခတ္) တြင္ ယခုရန္ကုန္ၿမိဳ႕ ကမ္းနားလမ္း ၁၈လမ္းႏွင့္စဥ့္အိုးတန္းလမ္းအၾကားတြင္ ဖူက်န္႔လူမ...
-
လြန္ခဲ့တဲ့ သုံးႏွစ္ေလာက္က အေမရိကန္အစုိးရဟာ အေမရိကန္ေဒၚလာ ထရီလီယံနဲ႔ခ်ီ အကုန္အက်ခံၿပီး ဧရာမ အေမရိကန္ ဘဏ္ႀကီးေတြနဲ႔ အေပးအယူတစ္ခု လုပ္ခဲ့တယ...
-
သန္းေခါင္စာရင္း ေကာက္ယူအၿပီး သိလိုက္ရသည္မွာ ရန္ကုန္တုိင္း ေဒသႀကီးတြင္ လူဦးေရ ရွစ္သန္းရွိၿပီး တစ္ႏုိင္ငံလံုး လူဦးေရ၏ ၁၈ ရာခိုင္ႏႈန္း ေနထု...
-
The Iron Lady is a 2011 British biographical film based on the life of Margaret Thatcher (1925–2013), the longest-serving Prime Mini...
Tuesday, July 8, 2014
နီေပါလ္စတိုင္ဆိတ္သားခ်ဥ္စပ္
ဒီ Food Court ကစကာၤပူစာေတြကိုု စားရတာညီးေငြ႕လာလိုု႔ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ေလးထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ ခ်က္စားခ်င္ တာေတြကိုု Cooking Master Myanmar မွကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
ၿမန္မာၿပည္မွာေခၚတဲ့ဲ့..ေဂၚရခါးလူမ်ိဳးစု ဟာ နီေပါလ္ လူမ် ိဳးမ်ားမွဆင္းသက္လာပါတယ္..။
ကြ်န္ေတာ့္ဆီမွာေဂၚရခါးအသိမိတ္ေဆြမ်ားစြာ ရိွတာေၾကာင့္လည္း.. သူတို. ဆီကခ်က္နည္းေလး ေတြေလ့လာခြင့္ရပါတယ္...။
ဆိတ္သား...............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁ လုံး (ေလးစိတ္သို.ရွစ္စိတ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၃လုံး(..............။...............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ဒိန္ခ်ဥ္....................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဟင္းခ်က္မဆာလာ(အိႏၵိယ).၁ ဇြန္း(........။....)
ငရုတ္နီအနွစ္.............၁ ဇြန္း(............။.......)
မန္က်ည္းရည္အႏွစ္.....၁ ဇြန္း(.............။......)
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္........အနည္းငယ္
နံနံပင္......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
ဆိတ္သားေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ဆိတ္သားထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့ခ်င္းအေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ဒိန္ခ် ဥ္ ၊နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး..ေရာနယ္ကာ အနည္းဆုံး( ၄) နာရီခန္.ႏွပ္ထားပါ။
ႏွပ္ထားခ်ိန္(၄) နာရီၿပည့္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးပါ..။
ထိုဆီထဲသို.ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ၿပီးၾကြပ္သည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေလးစိတ္ခြဲထားေသာၾကက္သြန္နီကိုေရာထည့္ၿပီး..အားလုံးကို ပန္းကန္တစ္ခုနဲ.ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ..ငရုတ္နီအႏွစ္နဲ.မဆလာကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။အနံ.ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေတြ ထည့္ေပါင္းၿပီး..လိုအပ္တဲ့အရသာကိုထပ္မံၿဖည့္စြက္ပါ။
မန္က် ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ဆယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီနဲ.ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..နံနံပင္ေလးေတြၿဖဴးလိုက္ရင္..စားသုံးရန္အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ...
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment