Popular Posts!
-
စင္ကာပူသံရံုးနွင့္ ၿမန္မာအစိုးရတုိ ့ပူးေပါင္းၿပီး ဖြင့္လွစ္သည့္ အသက္ေမြး၀မး္ေၾကာင္းပညာ ( အခမဲ့ ) သင္တန္း V ...
-
ကမၻာေက်ာ္ Internet Muti -Level Marketing Advertising နည္းေလးေတြပါ... အခုုနာမည္ေက်ာ္ facebook ႏွင့္ Google ေတြမွာလဲ သံုုးေနတဲ့ နည္းေတြပါ...
-
တရားလႊတ္ေတာ္ေရွ႕ေန ဦးကိုနီနဲ႔ VOA ေတြ႔ဆုံေမးျမန္းခန္း ႏိုင္ငံေတာ္ရ့ဲအျမင့္ဆံုးအာဏာဘယ္သူဆီမွာရိွ့သလဲအတိအက်အေထာက္အထားန႔ဲတကြ႐ွင္းျပထားတ့ဲ ေ...
-
သမတ အုုိဘားမား မေလးရွားႏုုိင္ငံ ကြာလာလမ္ပူ ၿမိဳ႕ေတာ္ခန္းမတြင္ အာဆီယံ လူငယ္ေခါင္းေဆာင္မ်ားကုုိ မိန္႔ခြန္းေျပာၾကားေနစဥ္ (ဓာတ္ပံု – Reuters)...
-
By ဦးေအာင္ခင္ & မညိဳညိဳလြင္ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ေကာင္းမြန္တဲ့ စီးပြားေရးအေျခခံနဲ႔ ကၽြမ္းက်င္တဲ့အလုပ္သမား ေပၚထြက္လာဖို႔အတြက္ အတတ္ပညာပိုင...
-
တရုုတ္ႏွင့္ျမန္မာလူႀကီးေတြက အေနာက္ႏိုုင္ငံႀကီးေတြကိုု ႏိုုင္ငံေရးကစားကြက္ေလး တအားလွ ပါတယ္ဗ်..... ဘယ္သူေတြ ဘာျဖစ္က်န္ခဲ့မလဲေတာ့ မသိေသးပါဘူး...
-
လက္ရိွ အေျခအေနသည္ ၂၀၁၂ ခုနွစ္၏ ပထမဦးဆံုးလျဖစ္ေနၿပီး ပြင့္လင္းရာသီ ျဖစ္ေသာ္လည္း ျပည္ပ ပို႔ကုန္ေစ်းကြက္ ႏွင့္အတူ ျပည္တြင္း စီးပြားေရးလုပ္င...
-
ယွဥ္ၿပိဳင္မႈမူ၀ါဒအေကာင္အထည္ ေဖာ္ေရး လုပ္ငန္းေကာ္မတီတတိယအႀကိမ္အစည္းအေ၀းတြင္ ညႇိႏွုိင္းေဆြးေႏြးခ်က္ မ်ားအရျပင္ဆင္ၿပီးသည့္ ယွဥ္ၿပိဳင္မႈနည္းဥပေဒ...
Tuesday, July 8, 2014
နီေပါလ္စတိုင္ဆိတ္သားခ်ဥ္စပ္
ဒီ Food Court ကစကာၤပူစာေတြကိုု စားရတာညီးေငြ႕လာလိုု႔ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ေလးထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ ခ်က္စားခ်င္ တာေတြကိုု Cooking Master Myanmar မွကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
ၿမန္မာၿပည္မွာေခၚတဲ့ဲ့..ေဂၚရခါးလူမ်ိဳးစု ဟာ နီေပါလ္ လူမ် ိဳးမ်ားမွဆင္းသက္လာပါတယ္..။
ကြ်န္ေတာ့္ဆီမွာေဂၚရခါးအသိမိတ္ေဆြမ်ားစြာ ရိွတာေၾကာင့္လည္း.. သူတို. ဆီကခ်က္နည္းေလး ေတြေလ့လာခြင့္ရပါတယ္...။
ဆိတ္သား...............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁ လုံး (ေလးစိတ္သို.ရွစ္စိတ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၃လုံး(..............။...............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ဒိန္ခ်ဥ္....................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဟင္းခ်က္မဆာလာ(အိႏၵိယ).၁ ဇြန္း(........။....)
ငရုတ္နီအနွစ္.............၁ ဇြန္း(............။.......)
မန္က်ည္းရည္အႏွစ္.....၁ ဇြန္း(.............။......)
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္........အနည္းငယ္
နံနံပင္......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
ဆိတ္သားေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ဆိတ္သားထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့ခ်င္းအေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ဒိန္ခ် ဥ္ ၊နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး..ေရာနယ္ကာ အနည္းဆုံး( ၄) နာရီခန္.ႏွပ္ထားပါ။
ႏွပ္ထားခ်ိန္(၄) နာရီၿပည့္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးပါ..။
ထိုဆီထဲသို.ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ၿပီးၾကြပ္သည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေလးစိတ္ခြဲထားေသာၾကက္သြန္နီကိုေရာထည့္ၿပီး..အားလုံးကို ပန္းကန္တစ္ခုနဲ.ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ..ငရုတ္နီအႏွစ္နဲ.မဆလာကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။အနံ.ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေတြ ထည့္ေပါင္းၿပီး..လိုအပ္တဲ့အရသာကိုထပ္မံၿဖည့္စြက္ပါ။
မန္က် ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ဆယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီနဲ.ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..နံနံပင္ေလးေတြၿဖဴးလိုက္ရင္..စားသုံးရန္အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ...
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment