Popular Posts!
-
နိုင္ငံသား၊ နိုင္ငံသားမ်ား၏ မူလအခြင့္အေရးနွင့္ တာဝန္မ်ား ၃၄၅။ ေအာက္ေဖာ္ျပပါအရည္အခ်င္းတစ္ရပ္ရပ္နွင့္ျပည့္စံုသူမ်ားသည္ ျပည္ေထာင္စုသ...
-
အႏၲရာယ္ေတာ္ေတာ္မ်ားၿပီး သတိထားမိဖို႔မလြယ္တဲ့ SweetIM virus,trojan,spyware ေလးပါ ပံုမွန္ Messenger ဘဲထင္တတ္ပါတယ္၊ သူက အြန္းလုိင္းေတြမွာ ခ်က္လ...
-
The Iron Lady is a 2011 British biographical film based on the life of Margaret Thatcher (1925–2013), the longest-serving Prime Mini...
-
#သာကီဝင္လူမ်ိဳးမ်ား °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° ဗုဒၶဟာ ကုလားမဟုတ္ပါ။ ဗုဒၶဟာ ကပိလဝတ္ျပည္(ယခု နီေပါႏိုင္ငံ ) မွာ ေမြးဖြားခဲ့ျပီးဘုရားအျဖစ္...
-
မိမိရဲ႕၀တ္လ္ဆိုဒ္ ဘေလာ့တန္ဖိုး ဘယ္ေလာက္တန္ေနၿပီလဲ ဆိုတာကိုေတာ့၀တ္လ္ဒီဇိုင္းနာ၊ ဘေလာ့ဂါသမားေတြတိုင္း သိခ်င္က်မွာပါေနာ္! ဒါေတြကို တြက္ခ်က္တဲ့...
-
စင္ကာပူမွာ WP ကို ဘယ္လို ခြင့္ျပဳသလဲ? အခုရက္ပိုင္းထဲမွာ စင္ကာပူက စက္ရံုမွာ ျမန္မာေတြ ခန္႔မယ္ဆိုတဲ့ အလုပ္ေၾကာ္ျငာတစ္ခု ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္မွာ ဖ...
-
ေအာက္ပါတို႔ကေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး သိသင့္တဲ့ သတိမထားမိၾကတဲ့ အခ်က္ ၂၀ ပါ။ ၁။ ဗီတာမင္ဒီ ကို ေနေရာင္ျခည္ ဗီတာမင္လို႔လည္း ေခၚၾကပါ...
-
By ကျော်ခ 6 April 2017 လူသေရုပ်အလောင်းတွေ သင်္ဂြိုဟ်ထားတဲ့ ရွာအပြင်က သင်္ချိုင်းကုန်းကြီး တခုဟာ လူသူသွားလာမှု ကင်းမဲ့ပြီး ချောက်ချားစရာ ဖြ...
Tuesday, July 8, 2014
နီေပါလ္စတိုင္ဆိတ္သားခ်ဥ္စပ္
ဒီ Food Court ကစကာၤပူစာေတြကိုု စားရတာညီးေငြ႕လာလိုု႔ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ေလးထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ ခ်က္စားခ်င္ တာေတြကိုု Cooking Master Myanmar မွကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
ၿမန္မာၿပည္မွာေခၚတဲ့ဲ့..ေဂၚရခါးလူမ်ိဳးစု ဟာ နီေပါလ္ လူမ် ိဳးမ်ားမွဆင္းသက္လာပါတယ္..။
ကြ်န္ေတာ့္ဆီမွာေဂၚရခါးအသိမိတ္ေဆြမ်ားစြာ ရိွတာေၾကာင့္လည္း.. သူတို. ဆီကခ်က္နည္းေလး ေတြေလ့လာခြင့္ရပါတယ္...။
ဆိတ္သား...............၃၀ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁ လုံး (ေလးစိတ္သို.ရွစ္စိတ္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၃လုံး(..............။...............)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ...........၃ တက္
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္
ဒိန္ခ်ဥ္....................၁ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
ဟင္းခ်က္မဆာလာ(အိႏၵိယ).၁ ဇြန္း(........။....)
ငရုတ္နီအနွစ္.............၁ ဇြန္း(............။.......)
မန္က်ည္းရည္အႏွစ္.....၁ ဇြန္း(.............။......)
ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္........အနည္းငယ္
နံနံပင္......................အနည္းငယ္
ဆား+ဟင္းခတ္မွဳန္. ....သင့္ရုံ
ဆိတ္သားေတြကိုေရေဆးသန္.စင္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ ကိုညွက္ေနေအာင္ေရာေထာင္းပါ။
ဆိတ္သားထဲကို..ေထာင္းထားတဲ့ခ်င္းအေရာ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္. ၊ ဒိန္ခ် ဥ္ ၊နႏြင္းအေရာင္တင္မွဳန္. အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး..ေရာနယ္ကာ အနည္းဆုံး( ၄) နာရီခန္.ႏွပ္ထားပါ။
ႏွပ္ထားခ်ိန္(၄) နာရီၿပည့္ၿပီဆို..ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူေပးပါ..။
ထိုဆီထဲသို.ပ်င္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ၿပီးၾကြပ္သည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေလးစိတ္ခြဲထားေသာၾကက္သြန္နီကိုေရာထည့္ၿပီး..အားလုံးကို ပန္းကန္တစ္ခုနဲ.ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ထားပါ။
လက္က်န္ဆီမွာ..ငရုတ္နီအႏွစ္နဲ.မဆလာကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။အနံ.ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ဆိတ္သားေတြ ထည့္ေပါင္းၿပီး..လိုအပ္တဲ့အရသာကိုထပ္မံၿဖည့္စြက္ပါ။
မန္က် ည္းမွည့္အႏွစ္ေလးေလာင္းထည့္ၿပီး..ဆယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္နီနဲ.ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုထည့္ပါ။
ထို.ေနာက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပါင္းၿပီး..နံနံပင္ေလးေတြၿဖဴးလိုက္ရင္..စားသုံးရန္အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ...
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment