Popular Posts!

Thursday, July 24, 2014

ျမင္းျခံ ေခါက္ဆြဲသုတ္



 ျမင္းျခံျမိဳ႕ေလးမွာေတာ့ ျမင္းျခံေခါက္ဆြဲသုတ္၊ ပလာတာသုတ္၊ မုန္႔တီသုတ္(မုန္႔ဟင္းခါးသုတ္) က နာမည္အရမ္းၾကီးပါတယ္..
အခုေတာ့ ျမင္းျခံေခါက္ဆြဲသုတ္လုပ္ နည္းေလးကို ေျပာျပမွာပါ..
က်မရဲ႕ အေမခ်က္တဲ့ ေခါက္ဆြဲက ဘယ္သူခ်က္တာမွ မမွီပါဘူး
အေမ့ဆီကေန နည္းေလးယူၿပီးခ်က္ထားတာပါ

ပထမဆံုးအေနနဲ႔ ၾကက္သားကို ဆား၊ဆႏြင္းနယ္ၿပီးျပုတ္ထားပါ
ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ

မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ပါမယ္ ...
က်မတို႔ဆီမွာေတာ့ မုန္႔ၾကြပ္က ေခါက္ဆြဲဆိုင္ေတြမွာဝယ္လို႔ရပါတယ္
အခုေတာ့ ေၾကာ္နည္းေလးေျပာပါမယ္ လြယ္ပါတယ္
ဆီကိုပူေအာင္တည္ပါ ဆီမ်ားမ်ားထည္ပါ
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲကို ဆီပူပူမွာထည္႔ေၾကာ္ပါ နည္းနည္းေလး အေရာင္ေျပာင္းလာရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ
မဟုတ္ရင္ ဆီအရမ္းပူလွ်င္ မုန္႔ၾကြပ္တူးသြားပါလိမ့္မယ္
ေရႊေရာင္သမ္းလာရင္ ဆယ္ၿပီးဇကာမွာဆီစစ္ထားပါ ဆီေတြမရွိေတာ့ဘဲ မုန္႔ၾကြပ္ေအးသြားလ်ွင္ေလလံုတဲ့ ဘူး ပံုးထဲမွာ ထည္႔သိမ္းထားပါ အဖံုးကိုလံုေအာင္ပိတ္ပါ မဟုတ္ရင္ ေပ်ာ့သြားပါလိမ့္မယ္

ျမင္းျခံေခါက္ဆြဲသုတ္မွာ ဟင္းရည္က အဓိကပါ
ဟင္းရည္ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ၾကရေအာင္ေနာ္ ...
ကုလားပဲ အစိမ္းမုန္႔ကို ေရေအးနဲ႔ေဖ်ာ္ပါ အားလံုးေၾကသြားေအာင္ လက္နဲ႔ နယ္ၿပီးေခ်ေပးပါ

ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္သားကို ဆယ္ၿပီး အေအးခံထားပါ
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲကို ခုန ကုလားပဲ အစိမ္းရည္ကို ၾကက့္ျပဳတ္ရည္ထဲကိုေလာင္းထည္႔ပါ
ကုလားပဲအစိမ္းရည္ထည္႔ၿပီးရင္ အိုးကို အဖံုးလံုးဝ မပိတ္ပါနဲ႔ေနာ္ အဟုတ္ရင္ ေဝက်ကုန္ပါလိမ့္မယ္
မကပ္ေစရန္ ေမႊေပးပါ ပြက္ပြက္ဆူလာတဲ့အထိေမႊေပးပါ အဖံုးမပိတ္ဘဲထားပါ

မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီကို စားပြဲဇြန္း ၆ဇြန္းစာေလာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ပါမယ္
ဆီကို အပူျပန္ေပးလိုက္ပါ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီကိုထည္႔ပါ ငရုတ္သီးမႈန္႔(အေရာင္တင္မႈန္႔) ထည္႔ကာ ဆီသတ္ပါ
ၾကက္သြန္နီ နည္းနည္းႏြမ္းလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းထည္႔ကာ ဆီသတ္ပါ
အားလံုး ေရႊဝါေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ခုနက ဆူထားတဲ့ ကုလားပဲရည္ထဲကို ေလာင္းထည္႔ပါ
အရသာအတြက္ဟင္းရည္အိုးထဲကို ငံျပာရည္ ၾကက္သားမႈန္႔ ဆားအနည္းငယ္ထည္႔ပါ
ဟင္းရည္ အရည္က်ေစရန္ ဆက္တည္ထားပါ မၾကာခဏေမႊေပးပါ ကပ္ၿပီး ေအာက္မွာ တူးသြားမွာဆိုးလို႔ပါ

အေအးခံထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ဖြထားပါ အရိုးေတြကိုေတ့ာ ဟင္းရည္အိုးထဲကို ျပန္ထည္႔လိုက္ပါ

ဆီခ်က္ခ်က္ပါေတာ့ မယ္ က်မတို႔ဆီမွာ ဆီခ်က္၂မ်ိဳးရွိပါတယ္ ဆီဝါ ဆီနီဆိုၿပီးေတာ့
အစပ္မစားႏိုင္တဲ့လူေတြအတြက္ ဆီဝါပါ အသင့္အတင့္အစပ္စားတဲ့သူအတြက္ေတာ့ ဆီနီ ဆီဝါ စမ္ၾကားပါ
အစပ္စားတဲ့လူကေတာ့ ဆီနီေပါ့ေနာ္ ဆိုင္ေတြမွာ အဲ့လိုခြဲထားပါတယ္
ပထမဆံုးအေနနဲ႔ ဆီကို အိုးထဲမွာထည္႔ၿပီး မီးဖိုေပၚမွာ ေတာ္ေတာ္ေလးပူလာေအာင္ အပူေပးပါ
ဆီပူလာလွ်င္ ပန္းကန္လံုး၂ခု ထဲကို ခြဲထည္႔လိုက္ပါ
ဆီထည္႔ထားတဲ့ ပန္းကန္လံုး၁ခုထဲကို ငရုတ္သီးမႈန္႔(အေရာင္တင္မႈန္႔) ထည္႔လိုက္ပါ
ေနာက္က်န္တဲ့ ပန္း္ကန္လံုး၁ခုထဲကိုေတာ့ နႏြင္းမႈန္႔(ဆႏြင္းမႈန္႔)ထည္႔လိုက္ပါ
အခုလိုဆီကို မီးဖိုေပၚမွာ ငရုတ္သီးမႈန္႔ နႏြင္းမႈန္႔ေတြမထည္႔တာက တူးသြား မည္းသြားမွာဆိုးလို႔ပါ
ဒါဆို ဆီနီ ဆီဝါ ဆီခ်က္ေလးရပါၿပီေနာ္

ခုနက ဟင္းရည္အိုး အရည္က်ၿပီး အရသာအေပါ့အငံအေနေတာ္ဆိုရင္ ဟင္းရည္လည္းရပါၿပီ

သံပုရာသီးကို စိပ္ထားပါ
နံနံပင္၊ မုန္႔လာထုပ္(ေဂၚဖီထုပ္) ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သခြားသီးတို႔ကို ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ

အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ မုန္႔ပြဲစျပင္လို႔ရပါၿပီ

ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ ထည္႔ပါ
မွ်င္ထားတဲ့ ၾကက္သားျပဳတ္ေလးေတြထည္႔ပါ
ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းေလာက္ထည္႔ပါ
ဆီခ်က္ စားပြဲဇြန္း၂ဇြန္းစာေလာက္ထည္႔ပါ အစပ္စားတဲ့ေပၚမွာမူတည္ၿပီးထည္႔ပါ ဆီနီ ဆီဝါထည္႔ပါ
နံနံပင္၊မုန္လာ၊ၾကက္သြန္နီအစိမ္း၊သခြားသီးထည္႔ပါ
မုန္႔ၾကြပ္ေလးအေပၚဆံုးကေနထည္႔ေပးပါ
ဟင္းရည္ စားပြဲဇြန္း၁ဇြန္းခြဲစာေလာက္ထည္႔ကာ သံပုရာသီးေလးညွစ္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္

Ref:http://myingyankitchen.blogspot.sg/2014/01/blog-post_6.html?m=1

Credit @ Ko Nge

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!