Cooking Master Myanmar မွ မိမိႀကိဳက္တတ္တဲ့ အစာေတြကိုုကူးယူေဖာ္ျပလိုုက္တာပါ...
ၾကက္သြန္နီ......................၃ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ....................၇ တက္
ခ်င္းေသးေသး..................၁ တက္
သၾကား...........................၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္..............၁ဇြန္း
ငရုတ္ၾကမ္းအစိမ္းမွဳန္. ..... ၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဆား+ ဟင္းခတ္မွဳန္. ........လိုအပ္သလို
သုံးထပ္သားေတြကို ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး.ဆား ၊သၾကား ၊ ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္တို.နဲ.ေ ရာနယ္ကာ..
ခ်င္းကိုဓါးၿပားရိုက္ထည့္ၿပီး..ေရၿမွဳပ္ရုံေလးထည့္ကာ ေရခမ္းသည္အထိၿပဳတ္ေပးပါ။
ေရခမ္းၿပီဆိုရင္..ထိုအိုးထဲမွာၿဖစ္ေစ ၊ သီသန္.အိုးတစ္လုံးမွာၿဖစ္ေစ..ဆီ ၁ ဇြန္းေလာက္ထည့္ကာ ၀က္သားရဲ.အေပၚယံေတြတင္းသြားေအာင္လွိမ့္ေၾကာ္ေပးပါ
ၾကက္သြန္နီ ၊ ၿဖဴ ေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီးေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ယူစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီး ငရုတ္ၾကမ္းအစိမ္းမွဳန္.ေတြကို နႏြင္း၊ အေရာင္တင္ (ပါသည္ဆိုရုံနဲ. ) ေၾကာ္ေပးပါ။
ဆား၊ ဟင္းခတ္မွုန္.တို.နဲ.အရသာသြင္းပါ။ ေၾကာ္ၿပီးစစ္ထားတဲ့..ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ၀က္သားေတြထည့္ေပါင္းေမႊလိုက္ရုံပါပဲ.။
၁လက္မခန္.လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြထည့္ေပါင္းအလွဆင္ႏိူင္ပါတယ္။
ေႏြရာသီမွာ ဆီၿပန္ဟင္းေတြထက္စာရင္..ဒီလိုအေၿခာက္ေၾကာ္မ်ိ ဳ းေလးေတြ
ကိုအခ်ဥ္ရည္ဟင္းတစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ.တြဲဖက္စားရတာအဆင္ေၿပလိမ့္မယ္လို.ေမွ် ာ္
လင့္မိပါတယ္..။
Ref:Cooking Master Myanmar
Credit @ Ko Nge
No comments:
Post a Comment