Tea လို႔ေခၚတဲ့ လက္ဖက္ရြက္မွ ရရွိတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္း၊ လက္ဖက္ရည္မ်ားကို လူတုိ႔ ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ား သံုးေဆာင္ ေလ့ရွိပါတယ္။ အခ်ိဳ ႔က်ေတာ့ အိပ္ယာထတာနဲ႔ လက္ဘက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ၾကပါတယ္။ အခ်ိဳ ႔က် အစာ စားျပီးမွ ေသာက္သလို၊ အခ်ဳိ ႔က်လည္း အစာ မစားမီလည္း ေသာက္ တတ္ပါတယ္။
လက္ဘက္ရဲ ႔ အဓိကလုပ္ေဆာင္ခ်က္ကို သိထားရန္လိုအပ္ပါတယ္။ လက္ဘက္ဆုိတာ ကယ္လိုရီကို လင္ျမန္စြာ ေလာင္ကြ်မ္းေစတဲ့ အစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အခါးရည္ေသာက္ရင္ အဆီက်တယ္လုိ႔ လူတိုင္း သိရွိျပီးျဖစ္ပါတယ္။
လက္ဘက္ရည္ၾကမ္းဟာ ကယ္လိုရီေတြကို လ်င္ျမန္စြာ ေလာင္ကြ်မ္းေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားျပီးတဲ့အခ်ိန္မွာ မွီဝဲတာအေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။ သုိ႔ေသာ္ ဝမ္းထဲအစာမရွိလွ်င္ မေသာက္သံုးသင့္ပါ။
ျဖစ္စဥ္ကဒီလိုပါ။ ဝမ္းထဲမွာ အစာမရွိပါ။ ေသာက္လိုက္ေသာ လက္ဘက္ရည္ က ဝမ္းထဲသုိ႔ဝင္သည္။ ဝမ္းထဲတြင္ အစာေျခဖ်က္ရန္ ေစာင့္ဆုိင္းေနေသာ Gastric အက္ဆစ္ႏွင့္ အျခားေသာအက္ဆစ္မ်ားႏွင့္ လ်င္ျမန္စြာဓာတ္ျပဳ သည္ ထုိအခါ ေျခဖ်က္စရာ ကယ္လိုရီ အဟာရဓာတ္မရွိသည့္အတြက္ ဝမ္းထဲတြင္ ရွိေသာ အက္ဆစ္ႏွင့္ ဓာတ္ျပဳျပီး အျခားေနရာမ်ား သုိ႔လည္း ျပန္႔က်ဲသည္ အက်ိဳးဆက္အားျဖင့္ မအီမလည္၊ မသက္ မသာျဖစ္ျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ျခင္း၊ ဓာတ္မတည့္၍ ယားယံျခင္း၊ ေျခလက္မ်ား ေဖာေယာင္လာျခင္း စသည္တုိ႔ ျဖစ္ေပၚႏိုင္ပါသည္။
တစ္ၾကိမ္ႏွစ္ၾကိမ္မဟုတ္ပဲ လက္ဘက္ရည္ကို ႏွစ္လရွည္စြာ ဝမ္းထဲမရွိပဲ စြဲေသာက္ပါက ျဖစ္လာမည့္ အက်ိဳးဆက္က အထက္ေဖာ္ျပပါထက္ ပိုႏိုင္ ပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေဆးပညာရွင္မ်ားက ဝမ္းထဲတြင္ အစာမရွိလွ်င္ လက္ဘက္ရည္ၾကမ္း (Tea) မေသာက္ရန္ တုိက္တြန္းထားေၾကာင္း သိရသည္။
Ref:yoyalay
No comments:
Post a Comment