Popular Posts!

Wednesday, February 27, 2019

ဝါးကို မွိုမတက္ ပိုးမထိုးေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ?

ဝါးကို မွိုမတက္ ပိုးမထိုးေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ?

     25/02/2019 10:52 AM     




Photo - ဝါးမ်ားပိုးမထိုးေအာင္ကာကြယ္ထားရွိပုံ (ဓာတ္ပုံ - U Khin Maung Fb Page)


ဝါးကို မွိုမတက္ ပိုးမထိုးေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ လို႔ ေမးေနၾကတဲ့ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ဗဟုသုတရေစရန္အလိုငွာ လက္လမ္းမွီသေလာက္ နည္းလမ္းမ်ားကို ေဝမွ်ေပးလိုက္ပါတယ္ခင္ဗ်


၁) #Boric_Acid ႏွင့္ Borax Powder ျဖင့္ ေဆးစိမ္ျခင္း

×××××××××××××××××××××××××××××××××

အမ်ားအေခၚအေဝၚ (လက္ခ်ားအမူန႔္) Boric powder နဲ႕ Borax acid ကို ၁ ဆ ႏွင့္ ၁ဆ ခြဲ ေရာၿပီး ၁ ေပါင္လွ်င္ ေရ၃ဂါလံ ႏွင့္ ၅ ရက္ခန႔္စိမ္ျခင္း ျဖင့္ ဝါးမ်ားကို မိူမတက္ ပိုးမထိုးေအာင္ကာကြယ္နိုင္ပါတယ္။

ဝါးအတြင္းရွိ သၾကားရည္သည္ ေရထက္ျပစ္သည္။ ဝါးကို ကန္အတြင္း စိမ္ထားပါက သၾကားရည္မ်ားထြက္ကာ အခ်ဥ္ေပါက္လာသည္။ ေနာက္ထပ္တဖန္စိမ္ေသာအခါ အလ်ဥ္ရလာေသာေၾကာင့္ ေလးရက္ခန႔္ၾကာလွ်င္ အခ်ဥ္ ေပါက္လာသည္။ ပိုးမ်ားႀကိဳက္ေသာ သၾကားဓါတ္မ်ားကုန္၍ ပိုးမစားေၾကာင္းသိရသည္။ ေငြေၾကးသက္သာေသာ္ လည္း ၾကာၾကာထားပါက အပုတ္နံ႕ထြက္လာ၍ ေရအနည္းငယ္ခ်န္ကာ ေရလွဲလယ္သင့္သည္။


၂) #ပင္လယ္ေရတြင္ စိမ္ၿပီး ေနလွမ္းအေျခာက္ခံျခင္း 

××××××××××××××××××××××××××××××

စီးဆင္းေနေသာ ေရတြင္ သုံးပတ္မွ တစ္လ အထိ စိမ္ထားပါက သၾကားရည္ေနရာတြင္ ေရအစား ဝင္ေရာက္သြားသည္။ ထိုေၾကာင့္ ေရစိမ္ဝါးသည္ ပိုးမစားေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ ဝါးကို ေရစိမ္ပါက အေရာင္ေျပာင္းလဲေစသည္။ ႐ူပ ႏွင့္ အားအင္ဆိုင္ရာမ်ားဆုံးရႈံးေစေသာေၾကာင့္ ခံနိုင္ရည္က်ဆင္းေစသည္။


၃) #ၾကပ္တိုက္ျခင္း

×××××××××××

ဝါးကို ၾကပ္တိုက္ျခင္းျဖင့္လည္း ၾကာရွည္ခံေအာင္ ျပဳလုပ္နိုင္သည္။ မွိုင္းတိုက္ျခင္း ၊ မီးရွိူ႕ရန္ မီးေသြး ၊ ထင္း ၊ ဂတ္(စ္) တို႔ကိုအသုံးျပဳနိုင္သည္။ မီးေလာင္စာေၾကာင့္ ဝါးသည္ သိပ္သည္းလာၿပီးပိုးမႊားအႏၲာရာယ္ကာကြယ္နိုင္သည္။


၄) #တန္ေဆာင္မုန္းလ (သို႔) ဒီေရက်ခ်ိန္တြင္ ဝါးကို ေ႐ြးခ်ယ္ခုတ္ျခင္း

××××××××××××××××××××××××××××××××

ဝါးသည္ သဘာ၀ ႏွင့္ ဆက္စပ္မူအလြန္ရွိသည္။ ဒီေရ တက္လွ်င္ ဝါးပင္တြင္ ေရမ်ားတက္ၿပီး ဒီေရက်ခ်ိန္တြင္ ဝါးပင္အတြင္းတြင္ ေရမ်ားက်သြားတတ္သည္။ လ၏ဆြဲငင္အားျဖင့္ ေျမႀကီးအတြင္းမွ အစာရည္က ဆြဲစုပ္ယူသည္။ လျပည့္ရက္တြင္ ဝါးအဆစ္အတြင္း သၾကားရည္ ျပည့္ေနတတ္သည္။ ထို႔ေၾကာင့္ လကြယ္ရက္(သို႔) တန္ ေဆာင္မုန္းလတြင္ ဝါးခုတ္ပါက ပိုးမႊားအႏၲာရယ္သက္သာသည္။


၅) #ေနေရာင္မရွိခ်ိန္တြင္ ဝါးကို ေ႐ြးခ်ယ္ခုတ္ျခင္း 

×××××××××××××××××××××××××××××××

သစ္ပင္တို႔၏ သဘာ၀သည္ အစာခ်က္ရန္ ေနေရာင္လိုအပ္သည္။ ဝါးပင္သည္လည္း အစာမခ်က္ေသာေနေရာင္ မရွိေသာအခ်ိန္တြင္ ခုတ္ယူပါက ပိုးစားသက္သာေၾကာင္းေတြ႕ရသည္။


၆) #အပင္တြင္ အျပတ္ မခုတ္ပဲ အနည္းငယ္ခ်န္ကာ အ႐ြက္က်မွ သိမ္းျခင္း

××××××××××××××××××××××××××××××××

ကိုယ္ပိုင္စိုက္ခင္းျဖစ္ပါက သက္တမ္းမွန္ေသာ ဝါးကိုေ႐ြးခ်ယ္ပါ။ ေအာက္ဆုံးအဆစ္မွ တစ္လက္မေလာက္ခ်န္ထား၍ ျပတ္မသြားေအာင္ ခုတ္ပါ။ ခုတ္စာထြက္ေသြားေသာေနရာကို သပ္ခုထားၿပီး တျခားအပင္ကို မွီထားပါ ။ ၂ ပတ္ ၃ ပတ္ၾကာေသာအခါ သၾကားရည္ထြက္သြားမည္။ က်န္ရွိေသာ သၾကားဓါတ္ကိုလည္း အ႐ြက္မ်ားက အစာခ်က္၍ သၾကားဓါတ္နည္းသြားမည္။ ဝါးအတြင္း က်န္ရွိေသာသၾကားရည္သည္လည္း အခ်ဥ္ေပါက္ၿပီး အယ္(လ္)ကိုေဟာသို႔ေျပာင္းကာ ပိုးမႊားမ်ားမႀကိဳက္ေတာ့ပါ။ ယခုနည္းသည္ အေကာင္းဆုံး ဝါးခုတ္နည္း ျဖစ္ပါသည္။

အားလုံးအဆင္ေျပၾကပါေစ

Source - ဆရာဝင္းေက်ာ္ဦး။ ေလးစားရမည့္ ဝါးပင္တို႔၏ သဘာ၀ စာအုပ္မွ




No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!