ကိုယ္တိုင္ခ်က္စားျခင္လို့ အမွတ္စုေဆာင္းထာရင္း ျကိုက္လြန္းလို့Namdar's Kichen မွတဆင့္ကူးယူေဖာ္ျပလိုက္တာပါ
ပြဲထိုင္ "ေထာပတ္ထမင္း" ခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္ 🍚
"ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းေလး တင္ေပးပါဦး..မနႏၵာေရ"လို႔ ေတာင္းဆိုမႈမ်ားလာတာနဲ႔ နႏၵာတို႔ ငယ္ငယ္တည္းကေန ေမေမ အိမ္မွာခ်က္ေကၽြးလာခဲ့တဲ့ ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္ကို ေသခ်ာေလး ဒီမွာ ျပန္တင္ေပးမယ္လို႔ စိတ္ကူးမိပါတယ္။ ေမေမ့ေထာပတ္ထမင္းက ေထာပတ္ရနံ႔ တအားသင္းျပီး စားလိုက္တဲ့အခါမွာလည္း လံုးဝမအီဘူးရယ္။ အဲ့တာနဲ႔ ေမေမ့ဆီက လုပ္နည္း ေသခ်ာျပန္သင္ျပီး ကိုယ္တိုင္စမ္းခ်က္ၾကည့္ခဲ့တယ္။ ထည့္ရတဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကလည္း ရွာဝယ္ရမခက္တာရယ္၊ လုပ္နည္းကလည္း လြယ္ကူျပီး အိမ္မွာရွိတဲ့ ထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔တင္ အဆင္ေျပေျပ ခ်က္ႏိုင္ခဲ့ပါတယ္.
🌟ေရာင္းတန္းမဟုတ္ဘဲ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားတာျဖစ္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ ဆန္ေကာင္းေကာင္း သံုးတယ္၊ ထည့္ရမဲ့ သီဟိုဠ္ေစ့၊ ပဲစိမ္းလံုး နဲ႔ စပ်စ္ေျခာက္ေတြကိုကအစ ေဖာေဖာသီသီထည့္ခ်က္ထားတဲ့အတြက္ အရသာကေျပာစရာမလိုေအာင္ပါပဲ...တစ္ပန္းကန္ဆို ဆိုသေလာက္ စားရတာ အရမ္းအရသာရွိပါတယ္။ အိမ္မွာလုပ္တာဆိုေပမဲ့ေလ...နႏၵာခုေျပာျပတဲ့ခ်က္နည္းက အရမ္းကို အေသးစိတ္ျပီး ရွင္းလင္းမွာျဖစ္လို႔ ကိုယ့္အိမ္မွာ အလွဴအတန္းရွိလို ခ်က္ခ်င္တဲ့အခါမ်ိဳးေတြျဖစ္ျဖစ္၊ စီးပြားျဖစ္ေရာင္းခ်လိုသူေတြအတြက္ပါ အဆင္ေျပမယ္လို႔ထင္ပါတယ္ရွင္။
💁🏻♀️ကဲ..အားလံုးအတြက္ ေစတနာေရွ႕ထားျပီး မွ်ေဝတဲ့ ပြဲထိုင္ "ေထာပတ္ထမင္း" ခ်က္နည္းေလးကို ပံုတစ္ပံုခ်င္းစီနဲ႔ တစ္ဆင့္ခ်င္းၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္..
ေထာပတ္ထမင္းဆိုျပီး ေထာပတ္ဆီေတြရႊဲနစ္ေနမယ္လို႔ ထင္ရင္မွားသြားမယ္ေနာ္။ ဒီဇိုင္းကာလာအေနအထားက ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ အိအိေလးနဲ႔ ေထာပတ္နံ႔ေလးက သင္းေနေရာပဲ။ လံုးဝလည္းမအီသလို...ေရာထည့္ခ်က္ထားတဲ့ စပ်စ္ေျခာက္၊ သီဟိုဠ္ေစ့ နဲ႔ ပဲစိမ္းလံုးေလးေတြကလည္း ေထာပတ္ထမင္းေတြၾကား ဟာမိုနီညီညီ ပံ့ပိုးေပးျပန္ေကာ။ မီ ဇာတ္ကားထဲက ေမာင္ကိုေလး အတိုင္းေျပာေၾကးဆို.."ကိုင္း..ဒီေထာပတ္ထမင္းကို ကိုယ္ေတြမွမေၾကြရင္ ဘယ္သူက ေၾကြဦးမလဲဗ်ာ" ေပါ့ :P
ခ်က္နည္းေလးကို ေနာက္မွာ အဆင့္ဆင့္ျပေပးထားတာမို႔ ေၾကြခ်င္ရင္ ဆက္ဖတ္ၾကည့္ၾကေနာ္ :P
ေထာပတ္ထမင္းခ်က္မယ္ဆို ေထာပတ္ဆီေတြကို ထမင္းအိုးထဲ ဒီတိုင္းထည့္ခ်က္လိုက္ရတာမ်ိဳးမဟုတ္ပဲ ေထာပတ္ကို အရင္ေမႊးေအာင္ အျပင္မွာ ဒယ္အိုးနဲ႔သပ္သပ္ ဆီ အရင္သတ္ေပးရပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ ေထာပတ္ဆီသတ္ရာမွာ ေမႊးေအာင္ထည့္ဖို႔ လိုအပ္တာေတြက
- ေထာပတ္ဆီ
- သစ္ၾကားပိုးေခါက္
- မညက္တညက္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ
- ဖာလာေစ့ အနည္းငယ္ နဲ႔
- ကရေဝးရြက္တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
(သူတို႔က ဘယ္လို ထုတ္ပိုးမႈေတြနဲ႔ ဝယ္လို႔ရႏိုင္လဲ သိခ်င္သူေတြအတြက္ Comment ထဲမွာ နႏၵာသံုးတဲ့ ဘူးပံုေတြနဲ႔ ေသခ်ာျပန္တင္ေပးထားပါတယ္ေနာ္)
ဒါက ေထာပတ္ထမင္းက်က္ျပီဆိုမွ ေနာက္ဆုံးမွာ ထည့္ခ်က္ရမဲ့
- ပဲစိမ္းလံုး ( Readymade သံဘူးနဲ႔လာပါတယ္။ Comment မွာ ပံုျပေပးထားပါတယ္)
- စပ်စ္သီးေျခာက္ ( Supermarket ေတြမွာေရာ...ကုန္ေစ်းတန္းေတြမွာေကာ အေလးခ်ိန္နဲ႔ ဝယ္လို႔ရပါတယ္။ ေရြးဝယ္လို႔ရတယ္ဆို အေရာင္ႏုတာေလးေတြ ေရြးဝယ္..ေထာပတ္ထမင္းထဲ ပိုလွတာေပါ့ :D ) နႏၵာကေတာ့ စပ်စ္သီးေျခာက္ အႏုအရင့္ ေရာသံုးထားပါတယ္။
- သီဟိုဠ္ေစ့ ( အခြံမပါ..ေလွာ္ျပီးသား အသင့္စား သီဟိုဠ္ေစ့မ်ိဳးကို သံုးပါ)
ဒါကေတာ့ ေထာပတ္ထမင္းအရသာရွိဖို႔အတြက္ ထည့္ဖို႔လိုတဲ့
- သၾကား ( ဆန္ ႏို႔ဆီဘူး တစ္ဘူးဆို သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းႏွဳန္းေလာက္ ထည့္ေပးေနာ္...ေပါင္းအိုး ဆန္ခ်ိန္ခြက္ဆိုရင္ေတာ့ ၁ခြက္ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဝက္ႏႈန္းေလာက္ဆို အေနေတာ္ပဲ။ သၾကားတအားနည္းရင္လည္း ေထာပတ္ထမင္းက စားရတာ ေပါ့ရႊတ္ရႊတ္နဲ႔ တစ္ခုခုလိုေနသလိုျဖစ္တတ္လို႔ပါ)
- ဆား အနည္းငယ္ ( သူလည္းမပါမျဖစ္)
- ျငဳပ္ေကာင္းေစ့ (အမႈန္႔မသံုးပဲ...ခုလို အေစ့ေလးေတြပဲ အလံုးလိုက္ထည့္ခ်က္ပါမယ္ေနာ္)
ဒါက ေထာပတ္ထမင္းခ်က္မဲ့ ဆန္ပါ။ တစ္ခ်ိဳ႕ေတြက ေထာပတ္ထမင္းကို Jasmine Rice ေတြဘာေတြနဲ႔ ခ်က္တတ္ၾကေပမဲ့ နႏၵာကေတာ့ ဒီႏိုင္ငံမွာ အားလံုး အလြယ္တကူရွာဝယ္လို႔ လြယ္တဲ့ ေရႊဘိုေပၚဆန္းေမႊးဆန္ကိုပဲ သံုးျပီး ခ်က္ထားပါတယ္။
ဒီဆန္အိတ္ေလးက သိဂႌဆန္စက္က အစ္မက PR Gift အေနနဲ႔ လက္ေဆာင္လာေပးထားတာရွိေနေတာ့ ဆန္ေလးလည္း ေကာင္းမေကာင္း စမ္းမယ္ဆိုျပီး ဒီ ေထာပတ္ထမင္းခ်က္ရာမွာ ထည့္သံုးျဖစ္သြားတာပါ။ ဆန္အိတ္ထုတ္ပိုးမႈေလးက ခ်စ္စရာေလးရယ္။ ခုဆို Supermarket ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ေရာင္းေနတာလည္း ေတြ႔ေနပါျပီ။ သူတို႔ Page: https://www.facebook.com/theingirice/ ကေနလည္း မွာလို႔ရပါတယ္တဲ့။
ဆန္ကို ထုတ္သံုးၾကည့္ေတာ့ ပထမဦးဆံုး သတိထားမိတာက ဆန္လုံးေတာ္ေတာ္လွပါတယ္။ နႏၵာကေတာ့ အိမ္က လူေတြအကုန္စားလို႔ေလာက္ေအာင္ ဒီလို ေပါင္းအိုး ဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႔ ၇ ခြက္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။ ႏို႔ဆီဘူးနဲ႔ဆို ေလးလံုးစာေလာက္ရွိမယ္ထင္တယ္။
ဆန္ကို ေသခ်ာေဆးပါမယ္။
ေရထည့္တဲ့အခါ ကိုယ့္အိမ္က စားေနၾကဆန္ခ်က္တဲ့ ပံုမွန္ေရခ်ိန္အတိုင္းထည့္လို႔ပါတယ္။ ဒါမဲ့ နႏၵာခ်က္တဲ့ ခုခ်ိန္ (ဒီဇင္ဘာ) ေလာက္က ဆန္ေဟာင္းေနျပီဆိုေတာ့ ေရ ၁မွတ္ေလာက္ ပိုထည့္တယ္ နႏၵာက။ ဆန္သစ္ေပၚမွ ခ်က္မဲ့လူေတြကက် ေရတစ္မွတ္ေလာက္ ေလွ်ာ့ထည့္ရပါမယ္။ ဒါက ေထာပတ္ထမင္းေၾကာင့္ မဟုတ္ပဲ ဆန္ရဲ႕ သေဘာသဘာဝကိုက အေဟာင္းအသစ္ကူးခ်ိန္ အဲ့လို ေရခ်ိန္ကို ကစားေပးရလို႔ ၾကံဳတုန္းဗဟုသုအျဖစ္ ေျပာျပေပးတာပါ။
ကဲ..အဲ့ေတာ့ နႏၵာခ်က္မဲ့ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲက White Rice အမွတ္မွာ ကိုယ့္ဆန္ ၇ ခြက္ကို ေရ ၈ မွတ္ေလာက္ ခ်ိန္ထည့္ေပးလိုက္ပါတယ္။
အိုေက ဒါဆို ကိုယ္ေတြ ပံုမွန္ထမင္းခ်က္သလို ဆန္နဲ႔ေရက Ready ပါ။ အဲ့ထဲကိုထည့္ဖို႔ ေထာပတ္ဆီနဲ႔ အရသာေတြပဲ က်န္ပါေတာ့တယ္။
ထမင္းထဲထည့္ဖို႔ ေထာပတ္ဆီေမႊးေအာင္ စခ်က္ေပးပါမယ္။ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ပူလာတာနဲ႔ ေထာပတ္ဆီ လိုသေလာက္ ထည့္ေပးပါ။ ေထာပတ္နံ႔ပိုထြက္တာ ၾကိဳက္သူက ခပ္မ်ားမ်ားနဲ႔ သိပ္မၾကိဳက္ရင္က နည္းနည္းေလွ်ာ့ထည့္ပါ။ ဒါမဲ့ ဆန္ ႏို႔ဆီဘူး ၁ လံုးကို ေထာပတ္ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲႏွဳန္းေလာက္ထည့္ခ်က္ရင္ အေတာ္ပါပဲ။
ေထာပတ္ဆီေတြပူျပီး ခုလို ဆီအေရာင္ေလးၾကည္သြားျပီဆို မညက္တညက္ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြ ထည့္ဆီသတ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို အရမ္းၾကြပ္တဲ့ထိမထားဘဲ..အနံ႔ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႔ သစ္ၾကားပိုေခါက္၊ ကရေဝးရြက္၊ ဖာလာေစ့တို႔ကို ထည့္ျပီး စကၠန္႔ ၃၀ေလာက္ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။
ဒါဆို ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည့္ဖို႔ ေထာပတ္ဆီေမႊး Ready ျဖစ္ပါျပီ။
ခုနက ေရပံုမွန္ခ်ိန္ျပီး Ready လုပ္ထားတဲ့ ဆန္အိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတဲ့ ေထာပတ္ဆီေမႊးထည့္လိုက္ပါမယ္။
ျပီးရင္ အရသာဝင္ဖို႔အတြက္ သၾကား၊ ဆား နဲ႔ ေမႊးဖို႔ ငရုတ္ေကာင္းလံုးေလးေတြ အနည္းငယ္ကိုပါ ထည့္ေပးပါမယ္။
ျပီးရင္ ဆန္ေတြနဲ႔ ေထာပတ္ဆီေတြ အရသာေတြ သမသြားေအာင္ ထမင္းအိုးေမႊတဲ့ဇြန္းနဲ႔ ခုလို ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။
ျပီးရင္ ပံုမွန္ထမင္းခ်က္တဲ့အတိုင္း ခလုတ္ခ်ိန္ျပီး ခ်က္ထားလိုက္ရံုပါပဲ။
ထမင္းအိုးလံုးဝမက်က္ခင္ ၅ မိနစ္ေလာက္ အလိုမွ ေပါင္းအိုးကို ဖြင့္ျပီး ဇြန္းနဲ႔အေပၚေအာက္ ထမင္းကို ဖြေပးျပီး စပ်စ္သီးေျခာက္ နဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့ အေပၚကေန ထည့္ေပးပါမယ္။
ပဲစိမ္းလံုးေလးေတြကိုလည္း အဲ့ခ်ိန္မွ ထည့္ေပးပါမယ္။
ျပီးရင္ ေအာက္ဆံုးက ထမင္းနည္းနည္းယူျပီး အဆာပလာေတြ အေပၚမွာ ခုလို တစ္လႊာျဖန္႔ခင္းျပီး အုပ္လိုက္ပါ။
ျပီးရင္ ထမင္းေပါင္းအိုးအဖံုးျပန္ပိတ္ျပီး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ သူ႔အေငြ႕ေလးနဲ႔သူ ႏွပ္ထားလိုက္ျပီးရင္......
ထမင္းအိုးေလးကို ျပန္ဖြင့္လိုက္တဲ့ အခါမွာ ေထာပတ္ထမင္းေတြက အတိုင္းအထက္အလြန္ေမႊးၾကိဳင္ေနမွာျဖစ္ျပီး အဆာပလာေတြကို တစ္အိုးလံုး အႏွံ႔ေရာက္သြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြ လွန္ေလွာေမႊေပးလိုက္ရင္ ေဟာာာဒီလို အနံ႔အရသာျပည့္စံုတဲ့ ေထာပတ္ထမင္းေလးတစ္အိုးရျပီးျဖစ္ပါတယ္ရွင္။
အဲ့ခ်ိန္မွာ သိဂႌေရြဘိုဆန္ ကြာလတီေကာင္းတာပါ ပိုသတိထားမိသြားတယ္။ ထမင္းေတြက လံုးဝမေစးမကပ္ပဲ ထမင္းလံုးေလးေတြက အဲ့လို ေကာ့ပ်ံေနတာပဲေရာ။
ျပီးရင္ ထမင္းအိုးထဲကေန ထုတ္ျပီး ေဟာဒီလိုေလး ပံုစံသြင္းျပီး ထမင္းပန္းကန္ေပၚျပင္ေပးလိုက္မယ္။
ျပီးရင္ ငါးပိေၾကာ္၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ခရမး္ခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ (သို႔) သခြားသီးအခ်ဥ္ေလးေတြ နဲ႔ တြဲဖက္စားလိုက္မယ္ဆို တစ္ပန္းကန္ ကုန္လို႔ ကုန္သြားမွန္းေတာင္ သိလိုက္မွာ မဟုတ္ေတာ့ပါဘူး :D
ေထာပတ္ထမင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ အႏွစ္ပိုင္ပိုင္၊ ရနံ႔ုၾကိဳင္ၾကိဳင္ ၾကက္သားဟင္းခ်က္နည္းသိခ်င္ရင္ ဒီ Link: https://web.facebook.com/nandarskitchen/posts/172772226760879 ထဲကေန ဝင္ျပီး ဖတ္ၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။
အိမ္မွာ အလွဴတစ္ပြဲအထေျမာက္ဖို႔ထိေအာင္ ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းေရာ...ၾကက္သားဟင္းခ်က္နည္းပါ ျပည့္ျပည့္စံုစံု ခုလိုေျပာျပခြင့္ရလို႔ ေက်နပ္မိပါတယ္။ Nandar's Kitchen ကို ခုခ်ိန္ထိ အားေပးလာၾကသူအားလံုးလည္း ေက်နပ္ႏွစ္သက္လိမ့္မယ္လို႔ ထင္မိပါတယ္ရွင့္ ;)
အနွစ္ပိုင္ၿပီး ရနံ႔ၾကိဳင္တဲ့ "ၾကက္သားဟင္းဆိုင္ခ်က္" တစ္ပြဲကို လူတိုင္း အိမ္မွာ ပီပီၿပင္ၿပင္ ခ်က္စားလို႔ရပါတယ္...
ထမင္းဆိုင္ေတြသြားလို႔ မဆလာနံ႔သင္းထံုၿပီး ဟင္းအနွစ္က ထမင္းနဲ႔နယ္စားလို႔ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ၾကက္သားဟင္းမ်ိဳးစားၿဖစ္ရင္ "သူတို႔ခ်က္တာ ေကာင္းလိုက္တာ...ဘယ္လိုမ်ားခ်က္ၾကတာပါလိမ့္" လို႔ ေတြးဖူးၾကတယ္ဟုတ္? တကယ္ေတာ့ နည္းသိရင္ လြယ္ပါတယ္ကြယ္...စိတ္မပူနဲ႔...အဲ့လို ၾကက္သားဟင္း ခပ္ပိုင္ပိုင္ တစ္ခြက္ကို အိမ္မွာတင္ ဘယ္လိုခ်က္စားလို႔ရတယ္ ဆိုတာ ေၿပာၿပဖို႔ Nandar's Kitchen ရွိတယ္ေလ...
အဲ့ေတာ့ ဒီေန႔.. နႏၵာတို႔ အိမ္မွာ ေထာပတ္ထမင္း၊ အုန္းထမင္းေတြ ခ်က္တဲ့အခါ တြဲစားဖို႔ ခ်က္ေနၾက အႏွစ္ခပ္ပိုင္ပိုင္နဲ႔ ၾကက္သားဟင္းခ်က္နည္းကို တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ထံုးစံအတိုင္း ဆရာစားမခ်န္ ေၿပာခ်င္လြန္းလို႔ ခ်က္နည္းကိုလည္း တစ္ပံုခ်င္းစီ နဲ႔ တစ္ဆင့္ခ်င္း ေၿပာၿပေပးထားပါတယ္ေနာ္။ ေသခ်ာဖတ္ၾကည့္ၿပီး အားလံုး အိမ္မွာ လိုက္လုပ္စားၾကည့္နိုင္ပါၿပီ!!!
ဒီတိုင္းၾကည့္ရင္ ဒံေပါက္ဆိုင္ေတြ၊ အလွဴအိမ္ေတြက ၾကက္သားဟင္းအတိုင္းပဲ ဟုတ္? တကယ္ေတာ့ အိမ္ခ်က္စစ္စစ္ပါ။
ပိုၿပီးထူးၿခားတာက ဒီ ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရာမွာ သံုးထားတဲ့ ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ နဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြက Three Stars က ထုတ္တဲ့ မွိဳမပါ၊ ဆိုးေဆး လံုး၀မပါတဲ့ Organic ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ နဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြပဲ ၿဖစ္ပါတယ္။
အဲ့ေတာ့ ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ မသန္႔လို႔ ၿဖစ္မဲ့ က်န္းမာေရးၿပသာနာေတြ အတြက္လည္း စိတ္ခ်ရ...စားလို႔လည္းေကာင္းး ;)
ကဲ...ခ်က္နည္းေလးေတြ တစ္ပံုခ်င္း စၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္..
စတာနဲ႔ လာပါၿပီ...ေဟာဒီမွာ သူဇာတ္လိုက္!!!
ဟုတ္ပါတယ္။ ဒီၾကက္သားဟင္း အနွစ္ပိုင္ၿပီးေမႊးရတဲ့ ေသာ့ခ်က္တစ္ခုက ၾကက္သြန္ေၾကာ္နဲ႔ခ်က္လို႔ပါ။ သာမာန္ၾကက္သားဟင္းေတြ ခ်က္သလို ၾကက္သြန္စိမ္းကို ဆီသတ္ၿပီး တန္းမခ်က္ပါဘူး။
ဒီအဆင့္မွာ နႏြင္းမွဳန္႔က မပါမၿဖစ္ေနာ္။ သူပါမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္က အနံ႔ပိုေမႊးၿပီး အေရာင္လွမွာ။ နႏၵာက Three Stars က ဆိုးေဆးလံုး၀မပါတဲ့ Organic နႏြင္းမွဳန္႔ကို သံုးထားလို႔ ဒီလို ခပ္ေရာင္ေရာင္ေလးပဲ ၀ါေနတာ ေတြ႔ရတာပါ။ နႏြင္းမွဳန္႔ပါတာ သတိမထားမိၾကမွာ စိုးလို႔။
ခုလို ဆီပူထဲမွာ နႏြင္းမွဳန္႔ေလး နည္းနည္းအေရာင္ပါရံုထည့္...ၿပီးေတာ့ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို အရင္ ထည့္ေၾကာ္ရပါမယ္။
ဒီအဆင့္ နည္းနည္းအေရးၾကီးပါတယ္။
မီးအေနေတာ္နဲ႔ ဟိုဘက္ဒီဘက္ ေမႊေၾကာ္ရင္း ဒီေလာက္ ကာလာအေနအထားေရာက္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ကို ဆယ္ယူရပါမယ္။ တစ္အား ေရြအိုေရာင္ သန္းတဲ့အထိ ဆီပူထဲမွာ မထားရပါဘူး။ ဒီအေနေလာက္ဆယ္မွ ဆီစစ္ထားတုန္း သူ႔အေငြ႔ေလးနဲ႔သူ ဆက္အပူဓာတ္ရၿပီး...
တစ္ၿဖည္းၿဖည္း နဲ႔ ခုလို ေရႊအိုေရာင္ကာလာတက္လာၿပီး ၾကြပ္လာပါလိမ့္မယ္။
အဲ့လိုမဟုတ္ပဲ ဒီပံုထဲက ကာလာၿဖစ္မွ ဆီအိုးထဲက စဆယ္မယ္ဆို...ဆီစစ္ေနတုန္း အပူေငြ႔က သူ႔ကို ထပ္က်က္ေစေတာ့ ေအးလည္းေအးေကာ ညိဳမဲၿပီး ခါးသြားနိုင္ပါတယ္ရွင္။ ဒါဆို ဟင္းထဲထည့္ခ်က္တဲ့အခါ ဟင္းအရသာပါ ပ်က္သြားနိုင္ပါတယ္။
ဟုတ္ကဲ့...ဒီဇာတ္လိုက္ေက်ာ္က စမီး ၾကက္သားဟင္းအတြက္ အဲ့ေလာက္ကို အေရးၾကီးလို႔ ခုလို ပံု ၃ပံုတိတိ နဲ႔ ကနဦးနိဒါနး္ခ်ီလိုက္ရၿခင္းၿဖစ္ပါတယ္ :P
ၾကက္သားေလး နွပ္ဖို႔ စၿပင္မယ္ေနာ္..
ၾကက္သားကို မခ်က္ခင္ အရင္နွပ္မွာပါ။ ၾကိဳက္တဲ့ ၾကက္သားကို သံုးနိုင္ပါတယ္။ နႏၵာကေတာ့ ဗမာၾကက္ေပါင္ေတြကို သံုးၿပီး ခ်က္ၿပသြားမွာ ၿဖစ္ပါတယ္..အရသာပိုရွိတယ္ ထင္လို႔ပါ။ သူ႔ကို ႏွပ္ဖို႔ ဘာေတြလိုလဲဆို -
ဘယ္ဘက္ကတစ္ၿခမ္းက -
- မဆလာ
- Three Stars ၿငဳပ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ (အာ့မ်ိဳးမဟုတ္ပဲ ၿငဳပ္ဖတ္ တစ္အားၾကီးၿပီးၾကမ္းတာပဲရွိရင္ မထည့္ပါနဲ႔)
- Three Stars နႏြင္းမွဳန္႔
- Three Stars ၿငဳပ္အနုမွဳန္႔ (အမ်ားအေခၚ အေရာင္တင္မွဳန္႔) ေတြ ၿဖစ္ပါတယ္။
ၾကက္သားရဲ႕ ညာဘက္ၿခမ္းကေတာ့ -
- ခုနက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္
- ကရေ၀းရြက္ နဲ႔ သစ္ၾကားပိုးေခါက္
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားတဲ့ ဇီယာေစ႔မ်ား (ဇီယာမၿမင္ဖူးသူ Beginners မ်ားအတြက္ Comment မွာ ပံုတြဲတင္ေပးထား)
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားတဲ့ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ
- ဆား နဲ႔ ဟင္းခတ္မွဳန္႔
ဒီေလာက္ဆို..အသားနွပ္လို႔ရပါၿပီ။ (ကရေ၀းရြက္၊ သစ္ၾကားပိုေခက္ နဲ႔ ဇီယာေစ့ရွာထည့္ဖို႔ အဆင္မေၿပသူေတြကေတာ့ မဆလာကိုပဲ နည္းနည္းပိုသံုးေပးပါ။ တကယ္ေတာ့ သူတို႔ေတြအားလံုးကို စူပါမားကတ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား နဲ႔ ကုန္စံုဆိုင္ေတြမွာ ေမး၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ေပါပါတယ္။)
ၾကက္သားေတြကို ခုလို အားရပါးရနယ္လို႔ရမဲ့ ပန္းကန္လံုးၾကီးၾကီး (သို႔) ဇလံုခပ္ၾကီးၾကီးထဲ အရင္ေၿပာင္းထည့္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ကရေ၀းရြက္ နဲ႔ သစ္ၾကားပိုေခါက္က လြဲရင္ ေရွ႔မွာေၿပာခဲ့တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလံုး ထည့္လိုက္ပါ။
ၾကက္သားေတြ န႔ဲ အေမႊးၾကိဳင္အရသာေတြ သမသြားေအာင္ နွံ႔နွံ႔စပ္စပ္ ေသခ်ာနယ္ေပးပါ။
အရသာနွံ႔ၿပီဆို အဖံုးေလးအုပ္ၿပီး အနည္းဆံုး ၁ နာရီ မွ ၂ နာရီခန္္႔အထိ နွပ္ထားေပးရပါမယ္။
ၾကက္သားနွပ္ထားတာေလးေတြကလည္း အရသာ၀င္ေလာက္ၿပီဆို...ခုနက ၾကက္သြန္ေၾကာ္တုန္းက သံုးတဲ့ဆီကိုပဲ အပူၿပန္ေပးၿပီး ကရေ၀းရြက္ နဲ႔ သစ္ၾကားပိုးေခါက္ေလး အရင္ဆံုးထည့္ဆီသတ္ပါမယ္။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးပါ ရွိလို႔ ထည့္ဆီသတ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အလြန္႔အလြန္ေကာင္းး :D
အာ့ေတြကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ၿပီးတာနဲ႔ ဆီနံ႔ေလးက ေတာ္ေတာ္ေမႊးတက္လာပါလိမ့္မယ္။ ဆိုင္က ၾကက္သားဟင္းေတြ ေမႊးတယ္ေမႊးတယ္ဆိုတာ အဲ့အကြက္ေတြပါလို႔ေလ :P
ၿပီးရင္ ခုနက အရသာနယ္ၿပီး နွပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြကို ထည့္လိုက္ပါမယ္။ ဒီမွာ တစ္ခ်က္သတိထားမိလားသိဘူး။
ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ေတြ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြ နဲ႔ ထည့္နယ္နွပ္ထားတာေတာင္ ၾကက္သားအေရာင္က ရဲတြတ္မသြားဘူးေတြ႔လား။ သူ႔ဟာသူ ခပ္ေရာင္ေရာင္ေလးပဲ ကာလာက။ အဲ့တာ နႏၵာသံုးထားတဲ့ Three Stars ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ေတြ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြက ဆိုးေဆးလံုး၀ မပါတာေတြေၾကာင့္မို႔ပါ။
ထည့္လိုက္တဲ့ ၾကက္သားေတြက ခုလို အေရခြံေလးေတြ အသားေလးေတြ တင္းလာတဲ့ အခ်ိ္န္ထိ ဆက္ဆီသတ္ေပးရပါမယ္။
ၾကက္သားေလးက အၿပင္သားေလးတင္းၿပီး အနွစ္ေလးေတြကလည္း စေမႊးလာၿပီဆို ေရထည့္ပါမယ္။
ေရထည့္တဲ့အခါလည္း ခုလို ၾကက္သားၿမဳပ္ရံုပဲ ထည့္ပါမယ္။ အဲ့အဆင့္မွာ အေပါ့အငန္ၿမည္းၿပီး လိုသလို အရသာထပ္မံၿဖည့္စြက္နိုင္ပါတယ္။
နႏၵာကေတာ့ ဟင္းအေရာင္ေလး နည္းနည္းပိုတက္ၿပီး ေမႊးေစခ်င္လို႔ အစကသံုးတဲ့ Organic ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ေလး နဲ႔ မဆလာေလးကို နည္းနည္း ထပ္ၿဖဴးထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၿပီးရင္ အဖံုးေလး လံုေအာင္အုပ္ထားလိုက္ပါ။ မီးကို အေနေတာ္ပဲထားၿပီး ၾကက္သားကို က်က္ေအာင္ ခ်က္ေပးရပါမယ္။
ကိုယ္သံုးတဲ့ၾကက္သား အမာအေပ်ာ႔ေပၚ မူတည္ၿပီး ေရလိုရင္လိုသလို ထပ္ထပ္ထည့္ၿပီး ခ်က္ေပးနိုင္ပါတယ္။
နႏၵာကေတာ့ ၂ ေရေလာက္ ထပ္ထည့္ၿပီး ဒီလို ေနာက္ဆံုးေရ မခမ္းတခမ္းေလးမွာ အဖံုးေလးဖြင့္ထားၿပီး အေပၚေအာက္ သမေအာင္ လွန္ၿပီး ဆက္ခ်က္ထားလိုက္တယ္။
ဒီအဆင့္မွာ ၾကက္သားနံ႔ နဲ႔ အနွစ္ထဲက အနံ႔ေတြ ေမႊးတာေမႊးတာဆိုတာေလ..မေၿပာၿပတတ္ဘူးရယ္။
ဟုတ္..စိတ္ကို ခိုင္ခိုင္ထားၿပီး ေရခမ္းေအာင္ ဆက္ခ်က္ပါတယ္။ ၾကက္သားအေနအထားက ကိုယ္လိုတဲ့ အေနအထားလည္းေရာက္ၿပီ...ေရလည္းခမ္းၿပီး ခုလို ဆီၿပန္လာၿပီဆို မီးပိတ္ၿပီး...
ခုလို စားပြဲပန္းကန္ေလးထဲ ေၿပာင္းထည့္ကာ အႏွစ္ေတြ စပယ္ရွယ္ပိုင္ၿပီး မဆလာနံ႔ေတြ ၾကိဳင္လိွဳင္ေနတဲ့ ၾကက္သားဟင္းေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ၿပီၿဖစ္ပါတယ္ရွင္ :D (အမယ္ေလး..ဒီထိဖတ္လာရတာ အားလံုး ဗိုက္ေတြဆာေရာေပါ့..အားေတာ့နာမိပါရဲ႕ :P)
တကယ္ေတာ့ အဲ့ခ်က္နည္းတိုင္း အၿပင္မွာလိုက္ခ်က္နိုင္မယ္ဆို အရသာက အလွဴပြဲေတြေအာ္ဒါလိုက္လို႔ရေအာင္အထိ အဆင္ေၿပပါတယ္။ ဟင္းထဲမွာ ထည့္တဲ့ ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ ေတြကို မွိဳေတြ၊ဆိုးေဆးေတြ ပါမွာေၾကာက္ရင္လည္း နႏၵာသံုးသြားတဲ့ စိတ္ခ်ရတဲ့ Three Stars က ထုတ္တဲ့ Organic ၿငဳပ္သီးမွဳန္႔ နဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႔ေတြကို ေရြးခ်ယ္ၿပီး အသံုးၿပဳနိုင္ပါတယ္။
သူ႔ ပစၥည္းေတြအေၾကာင္းေတာင္ နႏၵာ Review ေရးထားဖူးေသးတယ္။ သိခ်င္ရင္ အဲ့ Link ထဲ ၀င္ေရာက္ေလ့လာနိုင္ပါတယ္ရွင့္။ https://web.facebook.com/nandarskitchen/posts/171835063521262
အဲ့ေတာ့ နႏၵာေၿပာခဲ့တဲ့ ဒီခ်က္နည္းေလးအတိုင္း ၾကက္သားဟင္းတစ္ခြက္ကို ခပ္ပိုင္ပိုင္ေလးခ်က္ၿပီး အိမ္ကလူေတြကို လက္စြမ္းၿပလိုက္ပါ။ အမွတ္ေတြပိုရေစရမယ္..မယံုရင္ၾကည့္ေနလိုက္ :P
ကဲ..ကုိယ္ေတြကေတာ့ အဲ့ေန႔က အိမ္မွာ အုန္းထမင္းပါ တြဲခ်က္ၿပီး တစ္ေနကုန္ဆြဲတာ ေဟာဒီလိုေတြခ်ည္း ၄ ပန္းကန္ေၿပာင္သြားတယ္ေလ :D ေက်နပ္တယ္ ^_^
Ref:#NandarsKitchen FB #MasalaChickenCurry :https://www.facebook.com/117107125660723/posts/172772226760879/
No comments:
Post a Comment