Popular Posts!

Tuesday, February 5, 2019

အာလူးပူရီ လုပ္စားရေအာင္

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ႀကိဳက္သူေတြအတြက္ ကြက္တိပဲေပါ့.. 

အိႏၵိယ႐ုပ္႐ွင္ကားေတြၾကည့္တဲ့အခါ မင္းသား၊ မင္းသမီးေတြ စားေလ့႐ွိတဲ့ အစားအေသာက္တစ္ခုကို သတိထားမိလားေယာင္းေရ။ ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးေၾကာ္ထားတဲ့ မုန္႔ဝိုင္းေလးထဲကို အခ်ဥ္ေရေတြ၊ အာလူး၊ ကုလားပဲေတြ ထည့္စားရတဲ့ မုန္႔ေလးေလ။



အဲ့ဒီမုန္႔ေလးကို အိႏၵိယလုိ ပါနီးပူရီ(Pani Puri) လုိ႔ ေခၚပါတယ္။ ဒီမုန္႔ေလးကို စားၾကည့္ခ်င္တဲ့ ေယာင္းေတြအတြက္ လုပ္နည္းေလးေျပာျပေပးမယ္ေနာ္။



အရင္ဆံုး အခ်ဥ္ရည္ အရင္ျပင္ၾကရေအာင္ေလ။ အလြယ္ဆံုးနည္းကို ေျပာျပရမယ္ဆုိရင္ မန္က်ည္းသီး နည္းနည္းကိုေရစိမ္၊ အႏွစ္ေတြမပါေအာင္ ေရစစ္၊ မန္က်ည္းရည္ ရလာၿပီဆုိရင္ အရမ္းမခ်ဥ္ေအာင္ ေရအနည္းငယ္ထည့္၊ သၾကား၊ ဆား ထည့္ၿပီး ေမႊလုိက္ရင္ အခ်ဥ္ရည္ရပါၿပီ။

ေနာက္ထပ္လုပ္ရမွာက ပူစီနံ၊ နံနံပင္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္ကို ႀကိတ္စက္ (Blender) နဲ႔ႀကိတ္ၿပီး မန္က်ည္းရည္ထဲ ထည့္လုိက္တဲ့အခါ အိႏၵိယေတြစားတဲ့ အခ်ဥ္စိမ္းစိမ္းေလး ရပါၿပီ။ ဒီ အခ်ဥ္ရည္ ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို တစ္ခါ တည္းေရာလည္းရ၊ ႀကိဳက္တဲ့ တစ္မ်ိဳးပဲလုပ္လည္းရ၊ ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးသပ္သပ္စီလုပ္လည္း ရတယ္ေနာ္။ အက္ဒ္မင္ကေတာ့ တစ္ခါတည္း ေရာလုိက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္ရရင္ အာလူး နဲ႔ ပဲ ျပင္ၾကရေအာင္… အာလူး နဲ႔ ကုလားပဲလုံုးကို က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။ (သပ္သပ္စီျပဳတ္ေနာ္) က်က္ၿပီဆုိရင္ အာလူးကို အတံုးေသးေသးေလးေတြတံုး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္၊ ကုလားပဲျပဳတ္ထားတာကို ေရညွစ္ အခြံဖယ္ၿပီးထည့္။ ဆား၊ ငရုပ္သီးဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မဆလာ တို႔ ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ ႀကိဳက္တတ္ရင္ ၾကက္သြန္နီကို အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးၿပီးထည့္ပါ။


ဒါေတြအဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ မုန္႔ေၾကာ္ဖုိ႔ျပင္မယ္ေလ။ ေ႐ႊၾကည္မႈန္႔ (ေ႐ႊခ်ီလုိ႔လည္း ေခၚ) ေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ တစ္ခြက္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေရကို လိုအပ္မယ္ထင္သေလာက္ထည့္ၿပီး ဂ်ံဳလံုးရေအာင္ ေသခ်ာနယ္ပါ။ အမႈန္႔နဲ႔ ေရနဲ႔ သမေအာင္ အျပန္ျပန္အလွန္လွန္ ငါးမိနစ္ေလာက္နယ္ၿပီးၿပီဆုိရင္ အဝတ္ပါးေလးနဲ႔ ခဏအုပ္ထားၿပီး ဆယ္မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။

ရျပီဆုိရင္ အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုး၊ ရၿပီဆုိရင္ စဥ္းႏွီးတံုးကို ဆီနဲနဲဆြတ္ မုန္႔လံုးေလးေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ ဒလိမ့္တံုးကိုလည္း ဆီနည္းနည္းသုတ္ၿပီး မုန္႔ျပားျပားေလးေတြ ရေအာင္ လွိမ့္ပါ။ (တခ်ိဳ႕ကေတာ့ ဂ်ံဳလံုးကို တစ္ခါတည္း အျပားႀကီးရေအာင္ လွိမ့္ၿပီးမွ အဝိုင္းေလးေတြရေအာင္ ျဖတ္ယူပါတယ္။) အဆင္ေျပတဲ့နည္းကို သံုးေနာ္။

မုန္႔ျပားေလးေတြရၿပီဆုိရင္ ဆီပူပူမွာထည့္ေၾကာ္ပါ။ မုန္႔ေလးေတြ ေဖာင္းေဖာင္းေလး ျဖစ္လာၿပီး ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ပါ။



အားလံုးအဆင္သင့္ပဲဆုိရင္ စားမယ္ေနာ္။ မုန္႔လံုးေလးကို ဒီလိုေဖာက္။







ေနာက္ၿပီး ၾကက္သြန္နီကို မထူမပါးအတံုးေလးေတြတံုး၊ ပူစီနံအ႐ြက္ေလးေတြကို ေရေဆးၿပီး ထည့္စားလို႕လည္းရသလို၊ စာကေလးေခြေၾကာ္ေလးေတြ ထည့္စားလုိ႔လည္းရပါတယ္ေနာ္။ ဒီလုိ အစာေလးေတြသြပ္ၿပီးၿပီဆုိ ပါးစပ္ထဲ တစ္ခုလံုး ထည့္ၿပီးစားလုိက္ပါေတာ့။ ပဲမ်ားၿပီး စားလို႔မရတာေတာ့ သူ႕အားနည္းခ်က္ေပါ့ေလ 😛

ဒါကေတာ့ အိႏၵိယအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ပါနီးပူရီ လုပ္နည္းေလးပါပဲ။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္မုန္႔ေလးဆုိေတာ့ ေယာင္းတို႔ အႀကိဳက္ျဖစ္မယ္လုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္ေနာ္။ လုပ္စားၿပီး အဆင္ေျပ၊မေျပ ျပန္ေျပာေပးၾကဦးေနာ္…

Sugar Cane (For Her Myanmar):https://forhermyanmar.com/food/how-to-make-pani-puri/














No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!