Popular Posts!

Friday, February 15, 2019

မာလာရွမ္းေကာ အနွစ္ နဲ ႔မာလာဟင္း လုပ္နည္း

မာလာရွမ္းေကာ အနွစ္ နဲ ႔မာလာဟင္း လုပ္နည္း




  • ငရုတ္သီးအေျခာက္ ၁၀သား
  • ျကက္သြန္နီ ၁၀သား
  • ျကက္သြန္ျဖူ ၁၀ သား
  • ဂ်င္း ၅က်ပ္သား
  • ဆီတိုးဟူး ၁ တစ္ဗူး
  • တရုတ္ပဲငပိ ၁ လုံး
  • ဇပလင္ ၅ေခ်ာင္

အားလုံးကို အမူန့္ျကိတ္ ဘလန္ဒါ ထဲ ဆီနဲနဲထည့္ျပီးျကိတ္လုိက္ပါ ။ဆီအပူး ဒယ္အိုးထဲ မိနစ္၄၀ခန့္ ဇြန္ ရွည္ရွည္ျဖင့္ ေမႊးေပးပါ


ျပီးလ်ွင္

  • ဆား၅ ဇြန္း
  • ဟင္းခ်ိုမူန့္ ၅ဇြန္း
  • ေရွာက္ေကာ ၁ထုတ္
  • ပါ့ေကာ ၁ထုတ္
  • နံပြင့္ ၅ပြင့္

ထည့္လိုက္ပါ အနွစ္ကို မိမိျကိုက္နွစ္သက္သလိုခ်က္ျပုတ္စားေသာက္နိူင္ပါသည္





ဟင္းသီးဟင္းရြက္ အစံု၊ ၾကာစြယ္၊ မာလာေခါက္ဆြဲ၊ ၾကြက္နားရြက္မွုိ၊ ပဲျပား အစံုအလင္ထည္႔ထားျပီး မာလာဟင္း အနွစ္ေၾကာင္႔ စပ္စပ္ေလးနဲ႔ အနံ႔ေရာ အရသာပါ ျပည္႔စံုတဲ႔ မာလာဟင္းေလးပါ။ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ကူပါတယ္။


မာလာဟင္း အနွစ္ခ်က္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....


မာလာဟင္းနွစ္ထုပ္ – ၁ထုပ္

ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

မာလာဟင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္သားေခ်ာင္း – ၂ေခ်ာင္း (အေစာင္းလွီးပါ)

မာလာေခါက္ဆြဲ ၂မ်ဳိး(သို႔) ၃မ်ဳိး – ၅၀ဂရမ္

(မာလာေခါက္ဆြဲ အျဖဴ၊ အညိွ၊ အစိမ္း ဆုိျပီး ၃မ်ဳိးရွိတဲ႔ အထဲမွ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ၂မ်ဳိးျဖစ္ေစ၊ ၃မ်ဳိးလံုးျဖစ္ေစ ထည္႔နုိင္သည္)


ျပင္ဆင္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး မာလာေခါက္ဆြဲ ၃မ်ဳိးရွိသည္႔အထဲမွ အစိမ္းေရာင္ ေခါက္ဆြဲကို ေရ(၁၀မိနစ္ခန္႔) စိမ္လွ်င္ ရသည္။

၂။ ေခါက္ဆြဲ (အညိွ) နွင္႔ ေခါက္ဆြဲ(အျဖဴ)ကို မာလာဟင္းထဲ ထည္႔ရုံအနည္းငယ္ သက္သက္စီ ေခါက္ဆြဲက်က္သည္အထိ ေရျဖင္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။

၃။ ျပီးေနာက္ ျပဳတ္ျပီးလွ်င္ ျပန္အေအးခံျပီး ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။


မာလာဟင္းခ်က္နည္း

၁။ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း)ထည္႔ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီသပ္ေပးပါ။

၂။ ျပီးလွ်င္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ ထည္႔ျပီး မာလာဟင္းအနွစ္ထုပ္ (၅ပံု ၄ပံု) ထည္႔ေပးျပီး ေရ(၃ခြက္) ထည္႔ပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာအတြက္ (ငါးငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီး ဆူလာသည္အထိ တည္ထားပါ။

၄။ မာလာဟင္းရည္ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သားေခ်ာင္း၊ ငါးသားလံုး၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကာစြယ္ တုိ႔ကို အရင္ထည္႔ျပီး ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။

၅။ ျပီးမွ အႏူးလြယ္ေသာ (ပဲျပား၊ ေရႊပဲသီး) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ထားပါ။

၆။ ျပီးေနာက္ ကန္စြန္းရြက္၊ မုန္႔ညွင္းစိမ္း၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ေျမပဲေထာင္း တုိ႔ကို ထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။

ရ။ ေရအနည္းငယ္က်န္ျပီး အရသာ အေပါ႔အငံ အေနေတာ္ျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နွမ္းဆီ၊ နွမ္း တို႔ကို ျဖဴးျပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။

၈။ မာလာဟင္း စပ္စပ္ေလးကို အရသာရွိစြာ အသားကင္ျဖစ္ေစ၊ ထမင္းျဖင္႔ ျဖစ္ေစ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ။


Ref:https://www.facebook.com/185750508507275/posts/576339912781664?sfns=mo

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!