ၾကက္ဥ ၁၀ လုံးစာ လုပ္ရတာ လြယ္ကူပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
– ၾကက္ဥ၁၀လုံး
– လက္ဖက္ေျခာက္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
– နာနတ္ပြင့္ ၄ ပြင့္
– ကရေဝးရြက္ ၂ ရြက္
– ဂ်င္း ၂ ျပား
– သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ ၁ ခု
– ငရုပ္သီး အနီေျခာက္ ၂ ေတာင့္
– ဟြားေၾကာင္း (မာလဟင္းထဲက လွ်ာထံု) (မရွိလ်ွင္ငရုပ္ေကာင္းေလွာ္မႈန့္ထည့္) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
– သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
– ပန္းကန္လုံးမွာ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ ၁ ပံု အေနာက္ ၃ ပံုေရာ
လဖက္ၾကက္ဥ ျပဳလုပ္နည္း
– ၾကက္ဥကို ၁၀မိနစ္ျပဳတ္
– အေအးခံၿပီး ဇြန္းနဲ႕ အခြံကို အက္ေအာင္ အသာေလး႐ိုက္
– ျပဳတ္မဲ့အိုးမွာ ေရ(ၾကက္ဥနစ္သေလာက္) အစာပလာေတြနဲ႕ ၾကက္ဥနဲ႕ေရာ္ၿပီး ျပဳတ္
– ပြက္ရင္ မီးေအးေအးနဲ႕ မိနစ္ ၃၀ ျပဳတ္
– ျပီးရင္ စားလို႔ရပါၿပီ။
အရသာ ပိုေကာင္းခ်င္ရင္ ေရခဲေသတၱာမွာ တစ္ည ျပဳတ္ရည္နဲ႕စိမ္ထားပါ ႏွစ္ညေလာက္ဆို ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္။
အရသာက အထဲထိ ပိုဝင္ပါတယ္။ ေအးေနတဲ့ ၾကက္ဥကို သူ႕အရည္နဲ႕ ပူေအာင္ ျပန္ျပဳတ္ၿပီး ပူပူေလး စားလို႔ရသလို ေအးေအးေလးလည္း စားလို႔ကာင္းပါတယ္။
(ၾကက္ဥ ဘဲဥအျပင္ ၾကက္ဘဲဝက္တို႔ ပဲျပားတို႔ ျပဳတ္စားလည္း ေကာင္းပါတယ္)
မွတ္ခ်က္ – အရသာ ရွိရွိ စားခ်င္ပါက ၆ နာရီခန္႕မွ် ျပဳတ္ေပးပါ
No comments:
Post a Comment