"အခ်ိဳမႈန္႔ ၾကက္သားမႈန္႔အစားထိုး ဟင္းခတ္မႈန္႔ေလးလုပ္ၾကည့္ရေအာင္"
က်န္းမာေရးနဲ႔မညီၫြတ္လို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ေရာ ၾကက္သားမႈန္႔ေရာ မစားခ်င္ပါဘူးဆိုတဲ့ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ က်န္းမာ ေရးနဲ႔လဲ ညီၫြတ္မယ္၊ လုပ္ရတာလဲ လြယ္ကူတဲ့ဟင္းခတ္မႈန္႔ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္တဲ့ပစၥည္းေတြက
(၁) ကန္စြန္းဥ ၅၀ သား
(၂) ၾကက္သြန္နီ ၂၀ သား
(၃) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ က်ပ္သား
(၄) ဆား ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
(၅) သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
(၆) အုန္းထန္းလ်က္ ၅ လုံး
(၇) ျငဳပ္ေကာင္း ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့
*****************
(၁) ကန္စြန္းဥ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ကို ျခစ္ႏွင့္ပါးပါးျခစ္ၿပီး ေနပူပူတြင္ေျခာက္ေအာင္လွန္းပါ။
(၂) ေျခာက္သြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ေမႊးၿပီး
ျကြပ္႐ြေနေအာင္ေလွာ္ပါ။
(၃) ကန္စြန္းဥ ၾကက္သြန္ေမႊးနံ႔ေလးထြက္လာၿပီဆိုရင္ ဆား၊ သၾကား၊ ျငဳပ္ေကာင္းထည့္ ခဏေမႊၿပီး အေအးခံပါ။
(၄) ၿပီးရင္ ႀကိတ္စက္ (Blander) ထဲကို ထုေခ်ထားတဲ့ ထ်န္းလ်က္ခဲရယ္ ေလွာ္ၿပီးအေအးခံထားတဲ့ ကန္စြန္းဥ ေတြရယ္ထည့္ၿပီး ႀကိတ္ပါ။
(၅) ႀကိတ္ၿပီးရင္ေတာ့ အေအးခံၿပီး ေလလုံဗူးထဲ ထည့္သိမ္းလို႔ရပါၿပီ။
ခုဆိုရင္ေတာ့ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္တဲ့ သက္သက္လြတ္ ကန္စြန္းဥဟင္းခတ္မႈန္႔ ျပဳလုပ္နည္းေလးအ တိုင္း ျပဳလုပ္စားသုံးၿပီး က်န္းမာ ေပ်ာ္႐ႊင္ေသာဘဝမ်ား ပိုင္ဆိုင္ႏိုင္ၾကပါေစ။
Credit Shyun Lae Yi Hlaing https://www.facebook.com/2177623762456219/posts/2225591604326101/
No comments:
Post a Comment