Popular Posts!

Tuesday, January 8, 2019

အသားေရာင္းသူ တစ္ဦးမွ ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း ေျပာဆိုဝန္ခံ ထားတာေလးပါ…


အသားေရာင္းသူ တစ္ဦးမွာ ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း ၀န္ခံေျပာဆိုထားတာေလးပါ။ ဒီပံုမွာေတြ႕ရတာကေတာ့ ၀က္သားထဲမွာ ကင္ဆာျဖစ္ေနတဲ့အပိုင္းေလးပါ။ သူ အသားေရာင္းခဲ့တာ ႏွစ္ေပါင္း ၃၀ ရွိပါၿပီတဲ့… အသားထဲမွာ ဒီလို ကင္ဆာျဖစ္ေနတဲ့အပိုုင္းေတြ႕ေပါင္းလဲ မ်ားေနၿပီတဲ့…

ေတြ႕ရင္လဲ ကင္ဆာ ျဖစ္ေနတဲ့အပိုင္းကိုဘဲ ျဖတ္ထုတ္လိုက္ၿပီး ေရာင္းလိုက္ပါသတဲ့… ဒီလို ျဖစ္ေနတာကို မေရာင္းသင့္ဘူးဆိုတဲ့ ဥပေဒေတြ ဘာမွမရွိပါဘူးတဲ့…က်ေနာ္လဲ စဥ္းစားမိပါတယ္… လူေတြမွာေတာင္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းက ဒီေလာက္ထိမ်ားေနတာ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အစားအစာ အကုန္စားေနတဲ့…

က်န္းမာေရးနဲ႔ မညီညြတ္ေအာင္ ေကၽြးသမွ် အကုန္စားေနတဲ့… အသားတိုးေဆးေတြ ဓာတုေဗဒ ေဆးပစၥည္းေတြ အစံုပါေနတဲ့ အစားအစာကို စားေနတဲ့ ၀က္​ေတြမွာေတာ့ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းက လူေတြထက္ ပိုမ်ားလိမ့္မယ္…

ဒီႏိုင္ငံမွာဆိုလဲ အစားအေသာက္ စံခ်ိန္စံညႊန္းကို ထိန္းေပးတဲ့စနစ္ကလဲ ေကာင္းေကာင္းမရွိေတာ့ ကိုယ္စားေနတဲ့ အသားေတြ အစားအေသာက္ေတြက အႏ ၱရာယ္ကင္းရဲ႕လားဆိုတာေတာ့ ဘယ္သူမွ မသိႏိုင္ပါဘူး… ဟိုတစ္ေန႔ကလဲ ေတြ႕လိုက္ပါတယ္… တိရစာၦန္ေတြမွာ ကင္ဆာျဖစ္တာ တင္မကဘဲ တီဘီေရာဂါ ျဖစ္ေနတာေတြပါရွိပါတယ္…

ဒါေတြကိုလဲ ဒီလိုဘဲ ေရာင္းေနၾကပါသတဲ့…ျမန္မာႏိုင္ငံအေနနဲ႔ေတာ့ ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားမႈအမ်ားဆံုး ႏိုင္ငံေတြထဲမွာ ပါေနတာလဲ မဆန္းပါဘူး… စားေသာက္ဆိုင္ေတြၾကည့္လိုက္ပါ… အကင္ေရာင္းတဲ့ဆိုင္က လူေတြ အမ်ားဆံုးပါ… မာလာဟင္းနဲ႔တြဲတဲ့ တရုတ္အကင္ဆိုင္… ယိုးဒယားအကင္ဆိုင္…

ကိုးရီးယားအကင္ဆိုင္… လမ္းေဘးအကင္ဆိုင္ စတာေတြ စံုစိေနပါတယ္… ကင္ဆာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိေနတဲ့ အသားေတြထဲမွာ အဆိုးဆံုးက အသားအနီေတြပါ… အသားအနီေတြကေတာ့ ႏို႔တိုက္ သတၱ၀ါေတြရဲ႕ ၾကြက္သားအနီပါ၀င္တဲ့ အမဲသား၊ ၀က္သား၊ သိုးသား၊ ဆိတ္သား၊ ျမင္းသား စတာေတြပါ၀င္ပါတယ္…

ေနာက္တစ္ခုက ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲထားတဲ့ အသားေတြပါ… ဥပမာ ဆားနဲ႔ နယ္ထားတဲ့၀က္ေပါင္ေျခာက္ေတြ… မီးခိုး မိႈင္းတိုက္ထားတဲ့အသားေျခာက္ေတြ… ၀က္အူေခ်ာင္းေတြ… စည္သြတ္ဘူးထဲပါတဲ့အသားေတြ စတာေတြကလဲ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကို တိုးေစပါတယ္…

အသားေတြကို ခ်က္လုပ္တဲ့ ပံုစံေၾကာင့္လဲ ကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ႏႈန္းကို ပိုၿပီး တိုးသြားေစပါတယ္… မီးအပူခ်ိန္ျမင့္ျမင့္နဲ႔ ခ်က္လုပ္တာေတြ ဥပမာ မီးနဲ႔ တိုက္ရိုက္ကင္တာ… သံျပားပူေပၚမွာ ကင္တာ စတာေတြဟာ Polycyclic aromatic hydrocarbons နဲ႔ Heterocyclic aromatic amines ဆိုတဲ့ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ ဓာတုေဗဒပစၥည္းေတြ ပိုထြက္လာေစလို႔ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ပိုမ်ားေစပါတယ္…

ဒီဟာေတြက အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ အစာအိမ္ကင္ဆာေတြနဲ႔ ဆက္စပ္မႈ အမ်ားဆံုးရွိေနပါတယ္…ဒီလိုမ်ိဳးေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္ေတြ ထြက္လာလို႔ဘဲ တိုးတက္ၿပီးတဲ့ ႏိုင္ငံေတြမွာေတာ့ အသားစားသံုးမႈေတြကို ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး သက္သတ္လြတ္စားသံုးသူေတြ ပိုမိုမ်ားလာတာေတြ႕ရပါတယ္…

ဖြံ႔ၿဖိဳးဆဲ ႏိုင္ငံေတြမွာေတာ့ လူအမ်ားစုဟာ အစားအေသာက္ရဲ႕ အရသာကို ဦးစားေပးၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္မႈကိုေတာ့ သိပ္အေလးမထားၾကေသးပါဘူး… အသားစားသည္ျဖစ္ေစ မစားသည္ျဖစ္ေစ အာဟာရဓာတ္မွ်တဖို႔နဲ႔ က်န္းမာတဲ့လူေနမႈပံုစံေျပာင္းလဲေပးဖို႔က အေရးႀကီးဆံုးျဖစ္ပါတယ္…

No comments:

*** လာလည္ေသာအေပါင္းအသင္းမ်ား မိမိ ASN GROUP ONLINE SHOP ကေန သင္တိုု႔အလိုုရွိေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ရွာေဖြၿပီး ORDER မွာလိုု႔ရေနပါၿပီ ***

ASNGROUP WAREHOUSE DEALS DEEPS DISCOUNT!